• Business

    Γιώργος Καραγεωργίου: Νέο τεράστιο deal από τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

    Γιώργος Καραγεωργίου ναυτιλία

    Γιώργος Καραγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Olympic Shipping and Management


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Olympic Shipping and Management, του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει τα μεγάλα deals καθώς εξασφάλισε την κατασκευή ενός ακόμη VLCC tanker.

    Για την ακρίβεια η ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ηγείται, ο Γιώργος Καραγεωργίου, έκανε χρήση μιας option που είχε με τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries και εξασφάλισε την κατασκευή του ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου.

    Η κίνηση του κ. Καραγεωργίου έρχεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, επτά  μήνες μετά τη μεγάλη επένδυση της εξαγοράς των δύο τελευταίων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC που «έχτιζε» η Metrostar Management στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ), για το ποσό των 162 εκατ. δολαρίων -δηλαδή το καθένα στοίχισε 81 εκατ. δολάρια.

    Τα πλοία που αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία του Ιδρύματος Ωνάση εντός του 2018 θα ονομαστούν «Crude Med» και «Crude Progress» .

    Το Φεβρουάριο του 2017, όπως είχε μεταδώσει το mononews.gr,η ναυτιλιακή γύρισε σελίδα στην ιστορία της καθώς τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο κ. Καραγεωργίου.

    Η Olympic Shipping έχει προσανατολιστεί στα δεξαμενόπλοια τύπου VLCC κυρίως, καθώς διαθέτει ήδη 17 στο στόλο της, τη στιγμή που διαθέτει δύο suezmaxes και τρία aframaxes.

    Αυτό θα είναι το τρίτο νεότευκτο VLCC (χωρητικότητας 319.000-dwt) της Olympic.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fitch: Το μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Σε ανοδική πορεία η Star Bulk Carriers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πολέμης: Στέλνει στα διαλυτήρια tanker της New Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ