• Business

    Χ. Μπρουμίδης (Vodafone): Κέρδισε το στοίχημα και ετοιμάζεται για το επόμενο

    Χάρης Μπρουμίδης

    Χάρης Μπρουμίδης . CEO Vodafone


    Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος κατά το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης που ξεκίνησε 1η Απριλίου 2017 και ολοκληρώνεται 31 Μαρτίου 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της αμέσως προηγούμενης χρήσης της και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε κεντρικά ο όμιλος.

    Η Vodafone Ελλάδος, η οποία ετοιμάζεται για την τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της Cyta Ελλάδος και στη συνέχεια τη συγχώνευσή της, το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2017 είχε έσοδα από υπηρεσίες 201 εκατ. ευρώ, έναντι 195 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2017) το δεύτερο της χρήσης της εν λόγω εταιρείας, τα έσοδα από υπηρεσίες έχουν μειωθεί, γεγονός που σχετίζεται με την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται το καλοκαίρι, εξαιτίας των τουριστών (219 εκατ. ευρώ, έσοδα από υπηρεσίες το δεύτερο τρίμηνο). Σημειώνεται ότι το group στο εξεταζόμενο τρίμηνο για ορισμένες θυγατρικές του, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, δημοσιοποιεί μόνον τα έσοδα από υπηρεσίες (ούτε καν τα συνολικά) και τα στοιχεία για την πελατειακή βάση.

    Από τα υπόλοιπα στοιχεία, ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση δεδομένων η οποία στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2017 ήταν 9.363 TB, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο πριν (5.054 ΤΒ) ωστόσο μειωμένη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (12.088 ΤΒ) που περιλαμβάνει την τουριστική περίοδο. Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στην κινητή ήταν 8,3 ευρώ έναντι 8,1 ευρώ πριν ένα χρόνο.

    Ο αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Ελλάδος στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2017 ήταν 5.483.000 (5.396.000 τέλος 2016) με τα συμβόλαια να αποτελούν το 29,3% της πελατειακής βάσης. Στην καρτοκινητή καταγράφεται  μείωση συνδέσεων της τάξεως των 40.000 η οποία πιθανώς οφείλεται στην εκκαθάριση της συνδρομητικής βάσης (κλείσιμο ανενεργών συνδέσεων). Το 2017, βάσει πάντα των στοιχείων που ανακοινώνει το Group, έκλεισε με 651.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, αλλά να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα οι συνδρομητές σταθερής έχουν φθάσει τους 694.000.

    Χάρης Μπρουμίδης. CEO VODAFONE

    Οι δυνατότητες ανάπτυξης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Χάρη Μπρουμίδη, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα με την προσθήκη των περίπου 276.000 συνδρομητών της Cyta. Η ενδυνάμωση της συνδρομητικής της βάσης σε συνδυασμό με την παροχή και υπηρεσιών τηλεόρασης με ποιοτικό περιεχόμενο (εμπορική συμφωνία με Nova) θα της δώσει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να «παίξει» δυνατότερα το χαρτί της διακράτησης των πελατών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάρης Μπρουμίδης: «H Vodafone συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο στα telecoms: Πώς ο Χάρης Μπρουμίδης επικράτησε στον πρώτο γύρο συγκέντρωσης. H απάντηση Ζαρκαλή



    ΣΧΟΛΙΑ