Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Goldman Sachs: Πτώση 43% στα κέρδη για το γ’ τρίμηνο

David Solomon, CEO Goldman Sachs

David Solomon, CEO Goldman Sachs

Την τέταρτη συνεχή τριμηνιαία πτώση της κατέγραψε η Goldman Sachs κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα, αν και παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στα κέρδη από τους υπόλοιπους Αμερικανικούς κολοσσούς όπως η JP Morgan, BoFA και η Morgan Stanley.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs παρουσίασε κέρδη 3,1 δις δολαρίων ή 8,25 δολαρίων ανά μετοχή, από 5,4 δισ. δολαρίων ή 14,93 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο γι’ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες και συγκεκριμένα για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,75 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία συναίνεσης που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Η Goldman Sachs βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιάρθρωσης, όπως ανέφερε ο CEO David Solomon, ο οποίος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σημαντικές αλλαγές στις μονάδες της επενδυτικής τράπεζας.

Μία από αυτές προβλέπει τα τμήματα investment banking και trading να συγχωνευτούν. Η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς η τράπεζα της Wall Street επιδιώκει να αυξήσει το εισόδημά της από τις δραστηριότητες με αμοιβές, σε μια περίοδο που η αύξηση των επιτοκίων έχει επηρεάσει τις αποτιμήσεις και τη χάραξη συμφωνιών.

Διαβάστε επίσης:

Μειωμένα κέρδη για JP Morgan, Citigroup και Morgan Stanley το γ’ τρίμηνο