Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Στα 450 άτομα η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Ανακοινώθηκε παράταση ως 11/12

Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Διευκρινίσεις για τα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τον χρόνο έναρξης της συνταξιοδότησης τους, ζητούν εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, πριν πατήσουν το enter για να στείλουν το αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελούσιας που «τρέχει» από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και υποβάλλονται από εργαζόμενους –κυρίως γυναίκες- ηλικίας 50 με 60 ετών. Και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε μικρή παράταση μίας εβδομάδας, για να απαντηθούν τα ερωτήματα και να αυξηθεί η συμμετοχή, από μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr, μέχρι στιγμής η συμμετοχή έχει φτάσει τα 450 αιτήματα, λίγο πάνω από το 50% του στόχου των 800 αποχωρήσεων που έχει θέσει η διοίκηση της ΕΤΕ.

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus διαμορφώνεται στις 150.000 ευρώ, από 170.000 ευρώ που πρόσφερε το προηγούμενο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να αποχωρήσουν έχουν πέντε επιλογές, και συγκεκριμένα: της άμεσης αποχώρησης ή τη λήψη 2ετούς, 3ετούς, 4ετούς ή 5ετούς άδειας και λήξη της σύμβασης εργασίας για το προσωπικό που θα επιλέξει την μακροχρόνια άδεια στο τέλος της περιόδου.

Παράλληλα η Εθνική έχει ανακοινώσει το κλείσιμο 40 καταστημάτων (και γραφείων συναλλαγών) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενέργεια που δρομολογείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο κανονικά λήγει σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές των σωματείων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που κλείνουν και δεν αποχωρούν οικειοθελώς κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελουσίας, μεταφέρονται στο πλησιέστερο κατάστημα εντός του νομού που εργάζονται.

Στόχος της διοίκησης είναι να αυξηθούν τα αιτήματα συμμετοχής και για αυτό θα προχωρήσει στην ανακοίνωση ολιγοήμερης παράτασης. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εθελουσία η ΕΤΕ είχε εγγράψει πρόβλεψη 90 εκατομμύρια ευρώ στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2020.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος εποχής στις αναστολές δανείων λόγω covid προαναγγέλλουν οι τράπεζες – Πώς θα γίνει η αποπληρωμή των δανείων που έχουν μπει σε μορατόριουμ

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ενισχύει τη χρηματοδότηση στο EquiFund

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα μονάδα Group Data Management & Analytics – Επικεφαλής ο Γιώργος Νασούλης