Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Χήρα Τράγκα: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα για απόκρυψη πόθεν έσχες

Η Μαρία Καρρά και ο Γιώργος Τράγκας στο εκκλησάκι του Λας Βέγκας όπου έγινε ο γάμος

Η Μαρία Καρρά και ο Γιώργος Τράγκας στο εκκλησάκι του Λας Βέγκας όπου έγινε ο γάμος. Μετά το θάνατό του γίνεται μάχη για την περιουσία του

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα ασκήθηκε στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για απόκρυψη στα πόθεν έσχες περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ, αποκτηθείσα μέσα σε 9 χρόνια.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, έχοντας στα χέρια του το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, άσκησε στην Μαρία Καρρά ποινική δίωξη για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες και για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες, από το 2012 έως το 2019.

Από την εισαγγελική έρευνα φέρονται να προέκυψαν ενδείξεις ότι η χήρα του εκδότη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και υπόχρεη να δηλώνει κάθε χρόνο τα περιουσιακά της στοιχεία, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, από το 2012 έως το 2015 ενώ για τα επόμενα χρόνια φέρεται να μην έχει υποβάλει δήλωσή.

Ή δικογραφία έχει χρεωθεί σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία την Μαρία Καρρά.

Η εισαγγελική έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα, η κα Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα ή απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

Παράλληλα, στην Οικονομική Εισαγγελία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα για τη νομιμότητα της μεγάλης κληρονομιαίας περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, με βασικά διερευνόμενα αδικήματα τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δύο αποφάσεις για κληρονομιά Τράγκα: Ο Άρειος Πάγος διατήρησε δεσμευμένη την περιουσία του – Τι επέτρεψε στη χήρα του το Πρωτοδικείο 

Ο εισαγγελέας καλεί σε εξηγήσεις την χήρα Τράγκα για απόκρυψη περιουσίας 30 εκ. ευρώ

Χήρα Τράγκα: Τα μηδενικά πόθεν έσχες που έκρυβαν 30 εκατομμύρια