Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Jamie Dimon: Η Fed ίσως πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια πάνω από 5%

Jamie Dimon

Αύξηση των επιτοκίων πέραν των εκτιμήσεων αλλά και μία «στάση» από τη Fed ώστε να αποτυπωθεί ο αντίκτυπος των επιθετικών αυξήσεων που ξεκίνησαν από πέρσι προτείνει ο CEO της JP Morgan Jamie Dimon.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Fox Business εμφανίστηκε διχασμένος σχετικά με το «ταβάνι» του βασικού επιτοκίου δίνοντας 50% πιθανότητες να φτάσει στο 5% και άλλες 50% να φτάσει στο 6%.

«Και ίσως αυτό δεν είναι αρκετό», υποστήριξε ο Dimon, o οποίος το περασμένο καλοκαίρι προειδοποιούσε για έναν οικονομικό τυφώνα.

Σε αυτή του την εμφάνιση ήταν πολύ πιο συγκρατημένος, καθώς παραδέχτηκε ότι ο Αμερικανός καταναλωτής αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτικός απ’ ότι αναμενόταν.

«Αργήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε», σχολίασε σχετικά με την περίοδο που η Fed ξεκίνησε τον κύκλο αύξησης επιτοκίων, ανέφερε όμως ότι «δεν έγινε και τίποτα να περιμένουμε τρεις ή έξι μήνες», προτρέποντας τους Αμερικανούς τραπεζίτες να κάνουν ένα «διάλειμμα» από τον συνεχιζόμενο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο κυμαίνεται μεταξύ 4,25% και 4,5%.

Οι δηλώσεις του Dimon έρχονται δύο μέρες πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και τρεις ημέρες πριν η JP Morgan ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα.  

Σχολιάζοντας για την οικονομία, ο Dimon ανέφερε ότι παραμένουν οι κίνδυνοι όπως οι συνέπειες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ποσοτική σύσφιξη.

Σχετικά με τις επιδόσεις της επενδυτικής τράπεζας, ο Dimon ανέφερε ότι σε αντίθεση με άλλες τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley, η JP Morgan «βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση προσλήψεων».

Διαβάστε επίσης:

Οι αμερικανικές τράπεζες ετοιμάζονται για συρρίκνωση κερδών και ύφεση