Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Η παραδοσιακή και υπέροχη “λαμπροκουλούρα” του Άκη Πετρετζίκη!

λαμπροκουλούρα

Πρόκειται για το παραδοσιακό ψωμί της Λαμπρής, που είναι γνωστό ως Λαμπρόψωμο ή ως Λαμπροκουλούρα! Το γιορτινό αυτό ψωμί στολίζεται με κόκκινα αυγά και, σύμφωνα με το έθιμο, το ετοιμάζουν τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, για το βράδυ της Ανάστασης. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει στο www.akispetretzikis.com τη δική του συνταγή, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε φέτος:

Υλικά για 2 κουλούρες ή μία μεγάλη

1 κιλό αλεύρι σκληρό
60 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. καρυδόψιχα
30 γρ. γλυκάνισο
λίγο ακόμα αλεύρι για το ζύμωμα
σουσάμι για πασπάλισμα
1-2 κόκκινα αυγά για το στόλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς να φτιάξετε αφράτες φλαούνες: Το παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα της Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις απίθανες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά σας αυγά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να φτιάξετε καταπληκτικά σοκολατένια αυγά για το Πάσχα