Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tέρνα Ενεργειακή: Στα 18 ευρώ αύξησε στην τιμή στόχο η Euroxx

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης

Στην αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση της η χρηματιστηριακή δίνει για τον τίτλο τιμή στόχο τα 18 ευρώ από 16,50 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της. Στις 18 Φεβρουαρίου η μετοχή έκλεισε στα 12,92 ευρώ.

Σύμφωνα με την Euroxx, το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Τέρνα Ενεργειακή, συνεχίζει να επεκτείνεται: Αποτελείται από 892 MW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, θέτοντας μεσοπρόθεσμο στόχο 3 GW έως το 2026.

Το βασικό της σενάριο η Euroxx, προβλέπει πλέον πως η ισχύς της εταιρείας θα φτάσει τα 1.399 MW μέχρι το τέλος του 2024, υποδηλώνοντας νέες προσθήκες 507 MW στην Ελλάδα.

Η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της εταιρίας. Οι νέες προβλέψεις της εξακολουθούν να υποδηλώνουν ισχυρή δυναμική κερδών, με εκτιμώμενες πωλήσεις 2021-24/EBITDA/adj. EPS CAGR στο 5,9%/17,8%/24,5%.

Επιπλέον η Euroxx κάνει λόγο για γενναιόδωρη μερισματική πολιτική από την Τέρνα Ενεργειακή, με συνολική απόδοση (DPS ή/και απόδοση κεφαλαίου) 2,7% – 3,5% το 2021-24, πολύ παραπάνω από τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρείες.

Η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι επενδυτικά η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει σταθερή, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να επιτυγχάνει τους στόχους της.

Κατά την άποψή της, η εταιρεία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ΑΠΕ, η οποία μέσω ενός σταθερού ρυθμιστικού καθεστώτος και των ευνοϊκών αιολικών και ηλιακών πόρων προσφέρει ορατές ταμειακές ροές, περιορίζοντας έτσι τους καθοδικούς κινδύνους.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τρεις νέες άδειες παραγωγού για αιολικά πάρκα