Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βαγγέλης Μαρινάκης: Στον Πειραιά δεν θα δούμε κανένα καλό από την Cosco

Βαγγέλης Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης

«Καλό δεν έχουμε δει ούτε πρόκειται να δούμε από τη Cosco». Την  επισήμανση αυτή έκανε, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αφορμή το αίτημα της Cosco να περνάνε μέσα από την πόλη, τα φορτηγά που μεταφέρουν τα μπάζα από τις εργασίες ανάπτυξης της νέας βάσης κρουαζιέρας ο Έλληνας εφοπλιστής, ήταν κάθετος.

«Δεν θεωρώ  ότι με το μονοπωλιακό καθεστώς της Cosco στο λιμάνι δεν θα δούμε κανένα καλό για την πόλη. Όσοι πιστεύουν ότι οι πόλεις μπορεί να έχουν κάποιο όφελος είναι γελασμένοι», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει κάθε αίτημα για διέλευση των φορτηγών από την πόλη του Πειραιά.

«Θεωρώ ότι από μέρους τους, (Cosco) θα δημιουργούνται συνέχεια προβλήματα», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, και τόνισε ότι: «Είχαμε συζητήσει μαζί τους και τους είχαμε πει ότι οπωσδήποτε η Cosco και στον Πειραιά και στους άλλους δήμους να ξοδέψουν χρήματα σε μεγάλα έργα για να έχουν όφελος οι δήμοι. Από αυτά που έχω ακούσει και από αυτά που έχω δει θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί  αυτή η συνεργασία εφόσον η πόλη μας δεν έχει ένα μεγάλο όφελος».

«Αν θέλουν να μεταφέρουν τα μπάζα, να ναυλώσουν πλοία και να τα μεταφέρουν μέσω θαλάσσης», κατέληξε  ο κ. Μαρινάκης, σημειπώνοντας ότι τα ίδια είχε επαναλάβει αρκετές φορές από το 2013 και μετά.

Διαβάστε ακόμα:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εκτίναξη κερδών στο τρίτο τρίμηνο για την Capital Product Partners

Σε λειτουργία βάζει η Cosco την εφαρμογή HPCS

«Καίγεται» για τον τέταρτο προβλήτα του Σ.ΕΜΠΟ η Cosco