Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Συμεών Παληός: Συνεχίζει τα big deals η Diana Shipping

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

Ακόμη ένα επικερδές deal έκλεισε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Cargill International S.A για την χρονοναύλωση ενός kamsarmax.

Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Medusa (χωρητικότητας 82.194-dwt και κατασκευής 2010) το οποίο βρίσκεται, από τις 3 Σεπτεμβρίου, υπό τη διαχείριση της Cargill International S.A, με έδρα τη Γενεύη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Παληού με το deal αυτό, θα βάζει στα ταμεία της καθημερινά 14.000 δολάρια μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους για μία περίοδο μεταξύ 13 και 15 μηνών.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη συμφωνία χρονοναύλωσης για το kamsarmax απέφερε 10.000 δολάρια ημερησίως στην Diana, μείον 4,75% προμήθεια προς τρίτους.

Για την μικρότερη περίοδο της χρονοναύλωσης, τους 13 μήνες δηλαδή, η συμφωνία αναμένεται να φέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα ύψους 5,46 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο στόλος της εταιρείας που ηγείται ο κ. Παληός αποτελείται από 50 φορτηγά πλοία, εκ των οποίων τα 4 είναι newcastlemax, 14 capesize, 5 post-panamax, 5 kamsarmax και 22 panamax.

Η συνολική χωρητικότητα του στόλου είναι 5,8 εκατομμύρια-dwt και ο μέσος όρος ηλικίας τα 9,03 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αφοί Στεφάνου: Εντυπωσιακή αγορά ενός capesize έναντι 20,5 εκατ. δολαρίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Και εγένετο Century Bulk Carriers Management: Η νέα διαχειρίστρια εταιρεία των bulkers της Chandris

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Η Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig! Οι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal των 2,7 δισ. δολαρίων