Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Castor Maritime: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολαρίων για επέκταση του στόλου της

Castor Maritime Inc.: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολαρίων για επέκταση του στόλου της

Castor Maritime Inc

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime Inc. (NASDAQ: CTRM), του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε προθεσμιακό δάνειο ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων από ευρωπαϊκή τράπεζα, το οποίο είναι εγγυημένο από την εταιρεία.

Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη χρηματοδότηση των 55 εκατομμυρίων δολαρίων για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της.

Η χρηματοδότηση 55 εκατομμυρίων δολαρίων είναι πενταετούς διάρκειας. Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor, σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το κλείσιμο αυτής της νέας χρηματοδότησης, της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα, και της έναρξης μιας νέας σχέσης με κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα χρηματοδότηση βελτιώνει την κεφαλαιακή μας δομή και ενισχύει την ικανότητά μας να επιτύχουμε τους στρατηγικούς και τους αναπτυξιακούς μας στόχους».

Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το M/V Magic Callisto, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Panamax του 2012, χρονοναυλώθηκε με συμβόλαιο που η ακαθάριστη ημερήσια τιμή ναύλωσης του είναι ίση με το 101% του μέσου όρου του Baltic Panamax Index.

Η ναύλωση ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2022 και έχει ελάχιστη διάρκεια εννέα μήνες και μέγιστη διάρκεια περίπου δώδεκα μήνες.

Η Castor διαθέτει σήμερα στόλο 29 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατομμυρίων dwt, που αποτελείται από 1 Capesize, 7 Kamsarmax και 12 Panamax πλοία ξηρού χύδην φορτίου, καθώς και 1 Aframax, 6 Aframax/LR2 και 2 δεξαμενόπλοια Handysize.

Διαβάστε επίσης: