Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ποιος απέκτησε με €56 εκατ. το 4,8% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Η Μαριάννα Λάτση

Μαριάννα Λάτση

Το 4,8% της ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει αλλάξει χέρια από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Έχουν δαπανηθεί 56 εκατ. ευρώ (πλέον τις προμήθειες) και ο μόνος γνωστός παράγοντας στην εξίσωση είναι ο πωλητής, η Reggeborgh.

Αγνοείται προς το παρόν ο αγοραστής, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για εφοπλιστικά κεφάλαια που συμμετέχουν πλέον στη διεύρυνση της μετοχικής βάσης του ομίλου ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Την αρχή έκανε προ δεκαπενθημέρου η κυρία Μαριάννα Λάτση, η οποία απέκτησε το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου από το προς πώληση σχεδόν 31% της Reggeborgh.

Οι Ολλανδοί επικεντρώνονται, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη στην Ελλάκτωρ, η οποία έχει δρομολογήσει γενική συνέλευση για την Παρασκευή με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή της Reggeborgh, η οποία συνεχίζει να πουλάει σε μεγάλο premium εξακολουθεί να μειώνεται και πλέον κινείται αισθητά κάτω από το 9%.

Εφόσον κατέχουν το 4,8% των μετοχών ο αγοραστής η οι αγοραστές δεν έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης.

Μόνο εάν υπερβούν το 5% θα έχουν την υποχρέωση της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να υπάρχει εικόνα ως προς το πρόσωπο (νομικό ή φυσικό) που απέκτησε ισχυρή θέση πια στον κατασκευαστικό όμιλο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καραβίας και οι ξενοδόχοι, τα… 300 του Καραμανλή, το αίνιγμα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και η σκοτοδίνη για Ευρωπαϊκή Πίστη και Interlife

Λεφτά στο χέρι από τον Μητσοτάκη, ο νέος μέτοχος της ΓΕΚ, ο πράσινος Τζίγγερ και η κόντρα με φόντο το Concordia του Libra

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο Γιώργος Περιστέρης αύξησε το ποσοστό του στο 27,16%