Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Λιμάνι Βόλου: Αποκλειστικό – Στο ΣτΕ το «μπαλάκι» για την προσφυγή της Goldair

Καλλίνικος Καλλίνικος. Eκτελεστικός Aντιπρόεδρος της Goldair

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πέφτει η «καυτή πατάτα» για την κατακύρωση του διαγωνισμού του λιμανιού του Βόλου σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, έναντι 51 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η κύρια προσφυγή που έκανε η κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) συζητήθηκε αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Η Αρχή έκρινε ότι είναι αναρμόδια να αποφασίσει επί της προσφυγής και η υπόθεση παραπέμπεται στο ΣτΕ. Ετσι, Goldair Cargo – ΕΑΔΗΣΥ… σημειώσατε Χ καθώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες είχε απορριφθεί η προσφυγή για την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικής συμμετοχής ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Το σχήμα Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε. επικαλείται στην προσφυγή σύγκρουση συμφερόντων, επειδή μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔΕ βρίσκεται και στο δ.σ. του ΟΛΘ, στο οποίο μεγάλο ποσοστό έχει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου και με βάση τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν προτιμητέος επενδυτής επελέγη ο ΟΛΘ έναντι 51 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε, επίσης, την Κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή καθώς είχε καταθέσει τίμημα 25-26 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΘ Α.Ε.: Στρατηγική Επένδυση στον Λιμένα του Βόλου