Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Instant Brands: Χρεοκόπησε η εταιρεία που κατασκευάζει τα Pyrex

Ο CEO της Instant Brands, Ben J. Gadbois

Ο CEO της Instant Brands, Ben J. Gadbois

Η Instant Brands, που κατασκευάζει τη χύτρα ταχύτητας Instant Pot και τα γυάλινα σκεύη Pyrex, κήρυξε πτώχευση τη Δευτέρα, αφού τα υψηλά επιτόκια και η μειωμένη πρόσβαση σε πίστωση έπληξαν τη ρευστότητα της και κατέστησαν τα χρέη της μη βιώσιμα.

Η εταιρεία δήλωσε κατ’ εκτίμηση περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε στο Τέξας.

Η υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα επιτρέπει στην Instant Brands να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς επιδιώκει την έγκριση ενός σχεδίου για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει περίπου 133 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας πτώχευσης, όπως ανακοίνωσε.

«Αφότου αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία του Covid-19 και την παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πρόσθετες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν επηρεάσει την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Ben Gadbois, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Nasdaq: Super deal 10,5 δισ. δολαρών – Εξαγόρασε την Adenza

Τίτλοι τέλους για την Credit Suisse: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την UBS

Inditex: Τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara αύξησαν τις πωλήσεις

──────────────────

Εκλογές 2023