Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ελλάκτωρ: Ραγδαίες εξελίξεις- Εκτός εταιρείας ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Μέτοχοι Ελλάκτωρ

Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Μέτοχοι Ελλάκτωρ

Την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ένας εκ των μετόχων του ομίλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη θέση του διατηρεί ο Διευθύνων σύμβουλος  του ομίλου, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς συνδέεται με τον πόλεμο των τελευταίων ημερών μεταξύ του ολλανδικού group της Reggeborgh και των εφοπλιστών Καϋμενάκη – Μπάκου και Αναστάσιου Καλλιτσάντση για την διαδοχή στο τιμόνι της εταιρείας.

Kατά πληροφορίες, παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος ήταν μέλος του ΔΣ της εισηγμένης.

Η εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν σε συνέχεια της διαφορετικής προσέγγισης που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, με τον αδερφό του, Δημήτρη, ως προς τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στον Όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση (Αναστάσιος και Δημήτρης) πρόσφατα προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία πώλησης 39,2 εκατ. μετοχών στην Invesco Finance, η οποία ελέγχεται από τους Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου.

Εφόσον η πώληση εκτελεστεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021, τότε η συμμετοχή των αδερφών Καλλιτσάντση σχεδόν θα μηδενιστεί.

Σημειώνεται πως εχθές έγινε γνωστό πως η Reggeborgh Invest κατέχει, πλέον, ποσοστό 14,17% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,76% 2,60 , έπειτα από αγορές μετοχών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα μέσω του Χρηματιστηρίου.

Η συμμετοχή των Ολλανδών ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα εάν συνυπολογιστεί το ποσοστό που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας (12,54%), για το οποίο η Reggeborgh διαθέτει option αγοράς. Εάν το δικαίωμα αγοράς ασκηθεί, το ποσοστό της Reggeborgh Invest θα ανέλθει σε 26,7218% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 14,1761% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh

Ελλάκτωρ: Πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση στις 7 Ιανουαρίου μάχη για την αναβολή της ή όχι

Η αντίδραση του ομολόγου της Ελλάκτωρ και γιατί οι Ολλανδοί επιλέγουν τον Ξενόφο για το management