Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έλαβε άδεια αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 294MW

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έλαβε άδεια αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 294MW

Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

Σε αύξηση του ενεργειακού του χαρτοφυλακίου με νέα έργα αποθήκευσης ενέργειας θα προχωρήσει ο Όμιλος της Ελλάκτωρ, καθώς έλαβε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διάρκειας 35 ετών για συσσωρευτές αποθήκευσης ισχύος 294 MW.

Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της ΡΑΕ, Αθανάσιου Δαγούμα που ελήφθη στις 25 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, οι νέες μονάδες θα αναπτυχθούν στη Μονεμβασιά και πιο συγκεκριμένα στους Μολάους στη θέση «Άγιος Παντελεήμων».

Όπως αναφέρεται και στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου της Ελλάκτωρ για το 2021, η εταιρεία κινήθηκε ανοδικά όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επισημαίνοντας πως δεν επηρεάστηκε από την πανδημική κρίση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός,  πως  ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στις ΑΠΕ ανήλθε στα 72 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 5,8% σε ετήσια βάση ως αποτέλεσμα της αυξημένης εγκαταστημένης ισχύος, ενώ και τα EBITDA κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 5% καθώς διαμορφώθηκαν στα 56,9 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ελλάκτωρ: Άνω των 2 δισ. το συνολικό ανεκτέλεστο, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες

Ελλάκτωρ: Κέρδη 8 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο