Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Warren Buffett: Τι πούλησε και τι αγόρασε ο μεγαλοεπενδυτής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

Warren Buffett: Τι πούλησε και τι αγόρασε ο μεγαλοεπενδυτής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

Warren Buffett

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett περιόρισε τις τοποθετήσεις της στη Visa και τη Mastercard, καθώς και στους φαρμακευτικούς κολοσσούς AbbVie και Bristol Myers-Squibb.

Ειδικότερα, η Berkshire ανέφερε μείωση κατά 30% της συμμετοχής της στην AbbVie και κατά 16% στην επένδυσή της Bristol-Myers Squibb κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ δεν έχει πλέον μετοχές της Merck & Co., σύμφωνα με την τριμηνιαία κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι συμμετοχές της στις Visa και Mastercard μειώθηκαν κατά 4,3% και 6% αντίστοιχα.

Η Berkshire του Buffett κατά τα τελευταία τρίμηνα τροποποίησε το τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών της που αποτιμήθηκε σε σχεδόν 311 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Συνολικά, η επενδυτική ήταν καθαρός πωλητής μετοχών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σημαντικές ρευστοποιήσεις πραγματοποίησε στον φαρμακευτικό τομέα. Ωστόσο, το νέο της στοίχημα στον κλάδο είναι η Royalty Pharma, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί μερίδιο στην Teva Pharmaceutical Industries.

Παράλληλα ο επενδυτικός όμιλος ανέφερε ότι απέκτησε συμμετοχή στην Floor & Decor Holdings και αύξησε το ποσοστό της στη Chevron, σε μια επένδυση αξίας 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τριμήνου.

Η Berkshire έχει αποχωρήσει από προηγούμενες τοποθετήσεις της κατά τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις μειώσεις ποσοστών σε Visa και Mastercard, περιόρισε την επένδυση της στην Bancorp στις ΗΠΑ. Η εταιρεία του Warren Buffett έχει επίσης αποχωρήσει από την εμβληματική επένδυση της στην Wells Fargo & Co. τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση