Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Έσπασε το τετραήμερο ανοδικό του σερί ο Dow Jones με βαρίδια Cisco και Walmart

Wall Street

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να σπάει το τετραήμερο ανοδικό του σερί.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.945,47 μονάδες με απώλειες -0,13%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.508,24 μονάδες μ άνοδο 0,12% και ο Nasdaq στις 14.113,67 μονάδες με κέρδη 0,07%.

Ισχυρή πίεση στον Dow Jones άσκησαν οι μετοχές της Cisco και της Walmart.

Ειδικότερα, η μετοχή της Cisco έκλεισε στο -9,83%, αφού η εταιρεία πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος. Από την πλευρά της η μετοχή της Walmart υποχώρησε κατά -8,09% αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο εξέδωσε χαμηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για το έτος.

Ισχυρές απώλειες σημείωσε επίσης η Walgreens Boots Alliance κλείνοντας στο -3,71%, ενώ στο -1,58% έκλεισε η μετοχή της Chevron, επηρεασμένη από την βουτιά κοντά στο 5% για το αμερικανικό πετρέλαιο.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσε η Intel κλείνοντας στο +6,73%, ενώ ακολούθησαν οι McDonald’s (2,12%) και Microsoft (1,76%). Συνολικά, 17 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν ανοδικά, ενώ 13 ολοκλήρωσαν την ημέρα με απώλειες.

Η αγορά είδε την Πέμπτη τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα να αυξάνεται περισσότερο του αναμενόμενου, επιβεβαιώνοντας πως η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιβραδύνει, κάτι που μπορεί τελικά να πείσει τη FED να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων. Από την άλλη, ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά  πτώση 0,6% τον Οκτώβριο ενώ ο μηνιαίος δείκτης εμπιστοσύνης National Association of Home Builders τον Νοέμβριο μειώθηκε επίσης κατά 6 μονάδες στις 34.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 4% για WTI και Brent

Χρυσός: Νέα άνοδο άνω του 1% έφερε η νέα υποχώρηση του δολαρίου

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωαγορές – Υποχώρηση 1% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο