Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Περιόρισε τις απώλειες στο 1,7% το WTI

πετρελαιοπηγες

Με ισχυρές απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με την αγορά να δέχεται πίεση μετά από μια αναφορά του Middle East Eye , έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο με έδρα το Λονδίνο, πως οι ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να πλησιάζουν σε συμφωνία για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι όροι της συμφωνίας θα επιτρέπαν στο Ιράν να εξάγει έως και ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Άλλα δημοσιεύματα ειδήσεων αναφέρουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες.

Οι τιμές, ωστόσο, διαμορφώθηκαν πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης αφού ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ φέρεται να είπε ότι το σχετικό ρεπορτάζ ήταν «ψευδές».

Πάντως, οι έμποροι παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της ζήτησης.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουλίου,  υποχώρησε κατά 1,24 δολ., ή -1,7%, για να διαμορφωθεί στα 71,29 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου σε μια εβδομάδα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε φτάσει έως τα 69,03 δολάρια.

Το αργό τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, έχασε επίσης 99 σεντς, ή -1,3%, για να διαμορφωθεί στα 75,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο τέρμα από την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Άλμα 1% χάρη στην άνοδο των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Σε νέο χαμηλό έτους το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Χρηματιστήριο: Στα 30,38 ευρώ ο Μυτιληναίος, μπαράζ υψηλών για Jumbo, ΓΕK TEΡNA, πάνω από 21 εκατ. κομμάτια στην Αlpha – Ποια small caps «έτρεξαν»

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων