Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη 4% σε επίπεδο εβδομάδας, παρά τις απώλειες της Παρασκευής

πετρελαιοπηγή

Με συνολικά κέρδη άνω του 3% έκλεισαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, αν και η Παρασκευή έκλεισε με τις τιμές να υποχωρούν ελαφρά.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες  22 σεντς ή -0,3% για να διαμορφωθεί στα 81,04 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 3,9%.

Το Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 8 σεντς ή -0,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί στα 85,34 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 4%.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησε την εκτίμησή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024, για τέταρτη φορά από τον Νοέμβριο,. Πλέον προβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα το 2024, μια αύξηση κατά 110.000 βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον πρόβλεψε ο οργανισμός προβλέπει πλέον ένα ελαφρύ έλλειμμα προσφοράς για φέτος,  εάν τα μέλη του OPEC+ διατηρήσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους.

Διαβάστε επίσης

Wall Street: Στο «κόκκινο» έκλεισε η εβδομάδα – Αναμονή στην αγορά για τις προβλέψεις της επιτροπής FOMC

Χρυσός: Με νέα πτώση ολοκληρώθηκε η αρνητική εβδομάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκρηξη τζίρου λόγω rebalancing – Άνοδος με πρωταγωνίστριες Sarantis, Cenergy και ΔΕΗ