Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρά κέρδη αλλά και νέα ρεκόρ στη Wall Street – Βουτιά 15% για την Under Armour

Με μικρά κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος, την ώρα που S&P 500 και Nasdaq ολοκλήρωναν τις συναλλαγές σε νέα ρεκόρ.

Οι επενδυτές αισιοδοξούν πως η Κίνα θα καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, παρά το γεγονός πως οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1000, αλλά και πως η αμερικανική οικονομία θα αντέξει άνετα τις πιέσεις. Άλλωστε, την αισιοδοξία του για την αμερικανική οικονομία εξέφρασε και ο Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στο Κογκρέσο. Όπως δήλωσε, η Fed «παρακολουθεί στενά την πορεία του κοροναϊού», ωστόσο η αμερικανική οικονομία παραμένει αρκετά ανθεκτική.

Μεταξύ των μετοχών, άλμα 10,7% σημείωσε η  T-Mobile και 73,5%  η Sprint μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο ομοσπονδιακό δικαστήριο είναι κοντά στην έγκριση της συμφωνίας για τη συγχώνευση τους.

Αντίθετα, βουτιά 15% σημείωσε η μετοχή της Under Armour, καθώς τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της εταιρείας αθλητικού ρουχισμού δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε την Τρίτη αμετάβλητος στις 29,276,34 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 3.357,75 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq σημείωσε κέρδη +0,11% κλείνοντας στις 9.638,94 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Tη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Intel (+1,54%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η Verizon (-2,57%)