Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

FED και Apple απογείωσαν τη Wall Street – Στο +6,8% η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού

Tim Cook, CEO Apple

Ισχυρή ώθηση στη Wall Street έδωσαν οι ανακοινώσεις της Fed αλλά και τα αποτελέσματα της Apple, η οποία αν και παρουσίασε μείωση των κερδών και των εσόδων της στο πρώτο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018), κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ισχυρά κέρδη γνώρισε και η Boeing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα δ΄ τριμήνου μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Fed διατήρησε αμετάβλητο το εύρος του επιτοκίου στο 2,25-2,5%, όπως άλλωστε αναμενόταν.  Παράλληλα, επισήμανε ότι συνεχίζει να θεωρεί ως “πιθανότερα αποτελέσματα” μια διατηρήσιμη ανάπτυξη, ισχυρές συνθήκες απασχόλησης και πληθωρισμός κοντά στο 2%. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως βάζει πλέον φρένο στις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ενώ δήλωσε ευέλικτη ως προς την προσαρμογή του ρυθμού αποδιόγκωσης του χαρτοφυλακίου παγίων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.014,86 μονάδες, με άλμα 434,90 μονάδων ή +1.77%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 4 έκλεισαν με πτώση. Στην κορυφή βρέθηκε η Apple με άνοδο  6,85%, ακολούθησε η Boeing με άνοδο +6,09% και η Microsoft με κέρδη +3,24%.

O S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,55% στις 2.681,05 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο  2,2% στις 7.183,08 μονάδες.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Tesla ανακοίνωσε χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, με την μετοχή της (η οποία έκλεισε με άνοδο 3,8%) να υποχωρεί στη μετασυνεδριακή διαδικασία. Πτώση καταγράφει αυτή την ώρα και η μετοχή της Microsoft, η οποία στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε πριν λίγο δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για τα έσοδα.

Αντίθετα ισχυρή άνοδο της τάξης του +7% σημειώνει στη μετασυνεδριακή δραστηριότητα η μετοχή της Facebook, τα αποτελέσματα της οποίας  ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Visa, η οποία ξεπέρασε και αυτή τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και η μετοχή της Qualcomm τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν και αυτά τις προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένοντας της Fed