Pioneers

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΣΗΣ

CEO ΔΕΗ

Το πρόσωπο του Γιώργου Στάσση, του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, συμβολίζει το πέρασμα της εταιρείας σε μια καινούργια εποχή αξιοποίησης νέων ευκαιριών και κερδοφορίας.

Το 2019 ήταν έτος σταθμός για τη ΔΕΗ γιατί σηματοδότησε  την αλλαγή πορείας, από τα χρόνια προβλήματα στις υπεύθυνες λύσεις, από τις αδιέξοδες πολιτικές σε κινήσεις που χτίζουν μια μακροχρόνια πορεία.Η αλλαγή αυτή φαίνεται από τις κινήσεις του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ενός δοκιμασμένου στελέχους της αγοράς, που διατηρεί χαμηλό προφίλ και επικεντρώνεται στην προετοιμασία και υλοποίησης του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.

Με τολμηρές κινήσεις, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ ακολουθεί το σχεδιασμό του υπουργού Ενέργειας, με στόχο την απολιγνιτοποίηση, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ενίσχυση της παρουσίας της στην πράσινη ενέργεια και τη μείωση του χρηματοοικονομικού της κόστους οικονομική και δομική της αναμόρφωση, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματά της, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να μπορέσει να λειτουργήσει αποδοτικά.

Προτεραιότητα για τη διοίκηση της ΔΕΗ για το 2020 είναι η επιστροφή της  στην κερδοφορία και μάλιστα με κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 650 με 700 εκατ. ευρώ.

Το 2020 θα είναι μία εξίσου σημαντική χρονιά για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί της στροφής στην πράσινη ενέργεια και της απολιγνιτοποίησης θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται.

Η  έξοδος της ΔΕΗ στις διεθνείς αγορές θα αποτελέσει ακόμη έναν κρίσιμο στόχο που τοποθετείται στο δεύτερο εξάμηνο, αφού προηγηθεί η τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ και οι αναμενόμενες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα θα αλλάξει και το προφίλ της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές λανσάροντας νέου τύπου προϊόντα, τα οποία θα συνδυάζουν, πέραν της παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου, και άλλες υπηρεσίες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα