Pioneers

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ

Πρόεδρος και CEO Παπαστράτος

«Άλλαξε τα πάντα… για πάντα» στην Παπαστράτος. Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, έκανε το μεγαλύτερο disruption που έγινε ποτέ στην ελληνική βιομηχανία: μετέτρεψε τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική καπνοβιομηχανία της χώρας στην πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής heets στον κόσμο (των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για τα IQOS, τα οποία θεωρούνται το μέλλον του καπνίσματος), εγκαταλείποντας παράλληλα δια παντός τα παραδοσιακά τσιγάρα ύστερα από 87 χρόνια!

Σχεδόν μία διετία μετά την έναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας, τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν την επιλογή του Έλληνα μάνατζερ. Σήμερα, το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αποτελεί την αιχμή της Philip Morris στον τομέα του IQOS, εξάγοντας πάνω από το 80% της παραγωγής σε περισσότερες από 10 χώρες. Ταυτόχρονα, διατήρησε ανέπαφες τις θέσεις εργασίας και έδωσε νέα προοπτική στην εγχώρια καπνοκαλλιέργεια.

Όσοι γνωρίζουν τον Χρήστο Χαρπαντίδη, μιλούν για έναν άνθρωπο που κρατά τον λόγο του και ποτέ δεν λέει κάτι εάν δεν είναι απόλυτα σίγουρος. Εάν κάτι τον χαρακτηρίζει, σημειώνουν, είναι η μεθοδικότητα και η σκληρή δουλειά. «Είναι από πολύ νωρίς στο γραφείο του και μένει μέχρι αργά. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και φροντίζει να κινείται πάντοτε με σχέδιο και στρατηγική», όπως σημειώνουν.

Με τη μεθοδικότητά του, άλλωστε, έπεισε και τα κεντρικά της Philip Morris πως αξίζει να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλου βεληνεκούς επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, σε μια περίοδο κομβική για την ελληνική οικονομία. Αναλύοντας διεξοδικά τα οφέλη και την γεωστρατηγική σημασία της χώρα μας, κατάφερε να άρει τις αμφιβολίες που είχαν.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, φύσει αισιόδοξος, πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των Ελλήνων, ειδικά των νέων επιχειρηματιών. Θεωρεί πως μπορεί να κάνουν τη διαφορά για τη χώρα και γι’ αυτό τους στηρίζει έμπρακτα όσο μπορεί.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα