Leaders

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Αttica Stores

Ανήκει στη λίστα των αξιοζήλευτων Ελλήνων επιχειρηματιών που έκαναν την κρίση… ευκαιρία. Τόλμησε, πήρε ρίσκο και πέτυχε. Τα attica stores, η εταιρεία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος το 2005, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εγχώρια αλυσίδα πολυκαταστημάτων και σήμερα φιγουράρει μεταξύ των 100 μεγαλύτερων ομίλων της Ελλάδας με πωλήσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ και 2.000 εργαζόμενους. Μάλιστα, το πολυκατάστημα Attica στο περίφημο City Link -εκεί όπου κάποτε ήταν οι βασιλικοί στάβλοι- θεωρείται σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα.

Το 2019 ήταν η μεγάλη χρονιά για τον γνωστό επιχειρηματία. Αξιοποιώντας την εμπειρία του στα ναυτιλιακά και την καλή γνώση των οικονομικών που έχει, κατάφερε να βάλει τις βάσεις για το μεγάλο άλμα. Αφού ξεπέρασε χωρίς να ανοίξει μύτη τον σκόπελο με το ποσοστό που κατείχε η Folli Follie στα «attica stores», έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals στη χώρα. Ορισμένοι, μάλιστα, έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν το «deal της χρονιάς». Και αυτό γιατί με εμπροσθοφυλακή το fund Vitrus του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, συνασπίστηκαν ορισμένα από τα ηχηρότερα ονόματα της ευρύτερης επιχειρηματικής (και όχι μόνον) ζωής του τόπου για να επενδύσουν στο όραμά του: o όμιλος των αδελφών Θανάση και Παναγιώτη Λασκαρίδη, το κοινωφελές ίδρυμα Ωνάση, ο εφοπλιστικός όμιλος Τσάκου, ο εφοπλιστής Γιάννης Σαραντίτης έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια στην εταιρεία του, προκειμένου τα attica stores να καταστούν κεντρικό σημείο αναφοράς της ελληνικής εμπορικής αγοράς.

Βέβαια, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος στο retail, αφού διαθέτει αυξημένη επιδραστικότητα στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας. Προέρχεται, άλλωστε, από μία οικογένεια με μακρά πορεία στον χώρο, όπου το brand name «Λαμπρόπουλος» έχει γράψει τη δική του ιστορία.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα