Leaders

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

CEO Eurobank

Ο Φωκίων Καραβίας έχει στόχο να αναδείξει τη Eurobank σε Τράπεζα της Ανάπτυξης και υλοποιεί αυτή τη δέσμευση με ευλαβική προσήλωση, αλλά και συστηματική συνέπεια, όπως επιβάλλει η ιδιοσυγκρασία ενός χημικού μηχανικού. Ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει όχι μόνο ότι η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας, αλλά ότι «μόνο μέσα από τις τράπεζες θα έρθει με την ταχύτητα και τους ρυθμούς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Η ανάδειξη της Eurobank ως βασικού τραπεζικού μοχλού στο έργο του Ελληνικού επιβεβαιώνει την προσήλωση της τράπεζας σε αυτόν το στόχο, αφού η τράπεζα αναλαμβάνει να διαθέσει περί τα 900 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 50% και πλέον των χρηματοδοτικών αναγκών του έργου, αλλά και κεντρικό ρόλο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development και στην επικείμενη έκδοση ομολογιακού δανείου.

Το έργο του Ελληνικού δεν είναι το μοναδικό ισχυρό «χαρτί» της Eurobank, αφού, όπως ο ίδιος ο Φωκίων Καραβίας επισημαίνει, «συμβαίνουν πολλά ακόμη σημαντικά σε μια οικονομία που ανασυγκροτείται μετά από την κρίση», θέλοντας να τονίσει ότι εκτός από τα μεγάλα έργα, υπάρχουν πολλά μεσαία και μικρά, τα οποία η Eurobank έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι θα στηρίξει με μοναδικό κριτήριο τη βιωσιμότητά τους.

Η Eurobank, υπό τη διοίκηση του Φωκίωνα Καραβία, δεν έχει μόνο αναλάβει τη σχετική δέσμευση, αλλά, όπως ο ίδιος επισημαίνει, έχει την απόλυτη δυνατότητα. Έχοντας στα χέρια της τη συμφωνία με τη Fortress – doValue για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo ύψους 7,5 δισ. ευρώ και αφού προηγουμένως η διοίκηση χρειάστηκε να εξαντλήσει την αποφασιστικότητά της στις διαπραγματεύσεις με την Pimco, η τράπεζα επιτυγχάνει την ταχεία εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Έτσι, απαλλαγμένη πρώτη από όλους από τα βάρη του παρελθόντος, η διοίκηση της Eurobank δηλώνει έτοιμη πλέον να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις της νέας χρονιάς.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα