Leaders

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Το στοίχημα των μεγάλων Υποδομών έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Προερχόμενος από μια οικογένεια η οποία έχει κυριαρχήσει επί πολλές δεκαετίες στην πολιτική ζωή της χώρας, ο κ. Καραμανλής έχει σπουδάσει Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνές Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο και αργότερα ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά. Στην προσωπική του ιστοσελίδα δηλώνει: «Δεν πιστεύω στην πολιτική του χθες που, δυστυχώς, πολλοί εφαρμόζουν και σήμερα. Πιστεύω στην πολιτική της ειλικρίνειας και του μέτρου που δεν στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων αλλά στο αποτέλεσμα, όπως μου δίδαξε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο υπουργός Υποδομών θα έχει πλέον πολλές ευκαιρίες να αποδείξει τα παραπάνω. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, το καλοκαίρι, έκανε γνωστό ότι πρόθεσή του είναι να ακυρώσει τη διαδικασία υλοποίησης του πολύπαθου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, μια απόφαση διόλου εύκολη, καθώς για ορισμένα από τα τμήματα του έργου έχουν ανακηρυχθεί ανάδοχοι.

Με ενδιαφέρον αναμένεται κατ’ αρχάς αν θα πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ορθότητα της λύσης που προτείνει και, εν τέλει, αν οι επιλογές του θα οδηγήσουν στο ποθητό αποτέλεσμα, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ένα από τα πολλά στοιχήματα που καλείται να κερδίσει ο νέος πολιτικός με το βαρύ πολιτικό όνομα που τον συνοδεύει.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα