Leaders

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πρόεδρος ΔΣ Ιδρύματος Ωνάση

Το ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας του Ιδρύματος Ωνάση διαμορφώνει ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ως το πρόσωπο που εκφράζει το ίδρυμα, καθοδηγεί τις επιλογές του και συντηρεί την απαράμιλλη δυναμική του παρουσία στην σύγχρονη ζωή της Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδημητρίου έχει το μεγάλο προνόμιο να χαίρει ευρύτατης αναγνώρισης, η οποία αποτελεί αντίκτυπο της πολύπλευρης έκφρασης του ιδρύματος και της αναγνωρίσιμης παρουσίας του σε τομείς όπως η υγεία, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα και όχι μόνον. Στοιχεία που καθιστούν τον πρόεδρο άκρως επιδραστικό.

Πρόσφατο παράδειγμα της μοναδικής συμβολής του Ιδρύματος στον χώρο της υγείας αποτελεί η δημιουργία του Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, ενός οράματος που η διοίκηση του Ιδρύματος Ωνάση σχεδίαζε εδώ και καιρό. Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν και αναμένεται να αποτελέσει μεγάλη ελπίδα και ταυτόχρονα πολύτιμο απόκτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Με διακριτή παρουσία, ο Αντώνης Παπαδημητρίου επικοινωνεί την προοπτική του νέου Κέντρου, που είναι να αποτελέσει μια ανοικτή φιλόξενη μονάδα, η οποία αναζητεί μόνο να συναντήσει τον αλτρουισμό των ανθρώπων και το ανιδιοτελές βήμα τους προς την απόφαση της δωρεάς οργάνων.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ιδρύματος Ωνάση εκφράζει και τη στήριξη του ιδρύματος σε έναν άλλο νευραλγικό τομέα της οικονομικής ζωής του τόπου, την επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας με άλλους μεγάλους και ισχυρούς ομίλους στο μετοχικό σχήμα που επενδύει στα πολυκαταστήματα Attica. Γεγονός που ερμηνεύεται ως έμπρακτη εμπιστοσύνη στο νέο αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης.

Η παρέμβαση του ιδρύματος προχωρεί και σε δράσεις με ισχυρό κοινωνικό περιεχόμενο. Η Στέγη, μια ιδιότυπη πολιτιστική, κοινωνική, διαδραστική και πολυσχιδής παρουσία, με ευρύτητα παροχών, διασυλλογική δράση και σαφώς με υπόβαθρο πνευματικό, αναπτύσσεται, αποτελώντας μία ακόμη αναγνωρίσιμη προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου, μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις, στηρίζει σθεναρά την παρουσία του Ιδρύματος και αποτελεί την «ψυχή» που, μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, διατηρεί αναλλοίωτη τη δυναμική του Ιδρύματος και του ονόματος Ωνάση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα