Leaders

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος που μπορούσε να παρουσιάζει μία κυβέρνηση σε λειτουργία ενώ γύρω κατέρρεαν σχεδόν τα πάντα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε τον ρόλο με τον Ανδρέα Παπανδρέου πολιτικά παντοδύναμο, αλλά σωματικά ανίσχυρο, περιστοιχισμένο από μία ομάδα ανθρώπων που -για να το πούμε κομψά- δεν είχαν καμία σχέση με την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ… Έκτοτε, πέρασαν αρκετά στελέχη από τη θέση – άλλοι με μεγαλύτερη, άλλοι με μικρότερη επιτυχία. Όμως, από κανέναν δεν ζητήθηκαν τα «μαγικά» που έκανε ο Βενιζέλος στην περίοδο της δύσης του Παπανδρέου.

Το μεγαλύτερο «μαγικό» που έχει κάνει ο σημερινός εκπρόσωπος ήταν επί Σαμαρά, όταν είχε χειριστεί το τεχνικό κομμάτι της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση – που την πήρε πίσω λίγο αργότερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Στέλιος Πέτσας είναι -μέχρι στιγμής, μιας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα μελλούμενα- ο πιο τυχερός κυβερνητικός εκπρόσωπος των τελευταίων δεκαετιών: η κυβέρνηση «πετάει» στις δημοσκοπήσεις από τη στιγμή της εκλογής της και το μεγάλο λάθος δεν έχει γίνει. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας έχει εκ της θέσεώς του την… θεσμοθετημένη επιδραστικότητα, καθώς τυπικά και ουσιαστικά είναι η φωνή προς τα έξω της κυβέρνησης. Κάτι το οποίο πραγματεύεται με μεγάλη ευχέρεια. Αν μάλιστα δεν είχε μπλέξει με τα πεπραγμένα των προηγούμενων στον τομέα της ενίσχυσης των εφημερίδων, όλα θα ήταν όντως μαγικά για εκείνον.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για έναν εκπρόσωπο καθ’ εικόνα και ομοίωση της κυβέρνησης: κανείς δεν τον έχει κατηγορήσει ότι δεν είναι αξιόπιστος, δεν έχει παραπληροφορήσει κανέναν και έχει κατορθώσει να επιβάλει μία πολιτική αντιπαράθεση κάποιου επιπέδου με την αξιωματική αντιπολίτευση – όσο κι αν εκείνη κάνει τα δικά της.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα