Leaders

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιχειρηματίας

Ο Απρίλιος του 2019 ήταν κομβικής σημασίας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς τότε, εκτός από τη θέση του CEO, ανέλαβε και εκείνη του προέδρου της κορυφαίας φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ. Με τον τρόπο αυτό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέστη ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στον χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και, κατ’ επέκταση, του ελληνικού επιχειρείν και της ελληνικής οικονομίας.

Από την πρώτη στιγμή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέδειξε όχι μόνο ότι ήταν καθόλα έτοιμος για να αναλάβει πλήρως τα ηνία της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και αποφασισμένος να χαράξει τη δική του πορεία για την «επόμενη μέρα».

Ξεκίνησε να υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ιστορικού ηγέτη της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούνιο του 2019 προχώρησε στην εξαγορά της εμπορικής φαρμακευτικής εταιρείας ΦΑΡΜΑΝΕΛ, η οποία εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο της ΒΙΑΝΕΞ, διατηρώντας, από την άλλη πλευρά, τις θέσεις εργασίας που εκείνη είχε.

Επιπρόσθετα, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), τον οποίο επανενεργοποίησε τον Απρίλιο του 2019, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος και στο θεσμικό επίπεδο του φαρμάκου, ασκώντας, από τη θέση του αυτή, συχνά σκληρή κριτική και κάνοντας δυναμικές παρεμβάσεις για τα θέματα που αφορούν άμεσα στη φαρμακοβιομηχανία. Εκεί, δηλαδή, όπου η επιρροή του είναι εκ των πραγμάτων αυξημένη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει επίσης διευρυμένη επιδραστικότητα, καθώς είναι επί σειρά ετών και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Όπου δεν λείπουν οι πυκνές παρεμβάσεις του για τα δρώμενα στον χώρο του μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή, αναπτύσσει έντονη δράση με φόντο το πρότζεκτ στον Βοτανικό, για το οποίο οι διεργασίες και οι επαφές είναι πυρετώδεις, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου των φίλων του «Τριφυλλιού».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα