Leaders

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» τον Ιανουάριο του 2019 και από τότε πολλά «μποφόρ» σαρώνουν την ελληνική Δικαιοσύνη και την πολιτική σκηνή του τόπου.

Από (κυρίως) δικές του καταγγελίες για τον «αόρατο» υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που «στήνει», δίχως αποδεικτικά στοιχεία, ποινικές διώξεις σε βάρος αντίπαλων πολιτικών στην έρευνα της Novartis, φτάσαμε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ενώ παράλληλα η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και δύο επίκουροί της, ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά για παράνομους δικονομικούς χειρισμούς.

Για έναν θαρραλέο εισαγγελέα, που τόλμησε να σπάσει τη σιωπή του παρασκηνίου, θέτοντας και τον εαυτό του σε μπελάδες, μιλούν συνάδελφοί του. Ίσως να είναι περισσότεροι, ωστόσο, οι συνάδελφοι του που αμφισβητούν τις προθέσεις του Γιάννη Αγγελή.

«Παραιτήθηκε, όταν δημοσιοποιήθηκε η μη παραλαβή στοιχείων λογαριασμού πολιτικού προσώπου από τους Αμερικανούς», λένε. «Ως επόπτης έπρεπε να παραιτηθεί ή να πατάξει όσα έκνομα υποστηρίζει ότι έβλεπε; Καταγγέλλει απόπειρα παρέμβασης τότε υπουργού, αλλά ο ίδιος παραδέχεται ότι συνομιλούσε με πολιτικούς για την αποπομπή της εισαγγελέως Διαφθοράς. Επιτρέπεται μάρτυρας εισαγγελέας να αρνείται να κατονομάσει το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ότι έχει παρανομήσει; Πώς θα ζητήσει αύριο από τους δικούς του μάρτυρες να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν;».

Κάποιοι άλλοι θυμούνται ότι ο κ. Αγγελής, λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε κάνει και πάλι άνω κάτω τη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας σειρά συναδέλφων του για τους χειρισμούς τους στην έρευνα για τα δάνεια του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου.

Υπάρχουν, τέλος, και ορισμένοι που του αποδίδουν «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» στον συνάδελφό του, Δημήτρη Δασούλα. Οι καταγγελίες του για διορισμό συγγενή του, λένε, στέρησαν από τον κ. Δασούλα την προαγωγή σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα