Leaders

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Το τελευταίο σπριντ που έκανε στην πολιτική του διαδρομή ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν εκείνο στα σκαλοπάτια της εισόδου των γραφείων της ΝΔ, για να προλάβει να καταθέσει τις υπογραφές που με κόπο είχε συγκεντρώσει προκειμένου να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Έκτοτε, δεν ξαναχρειάστηκε να αναμετρηθεί με τον χρόνο. Τουλάχιστον ως τις 7 Ιουλίου…

Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού ανέθεσε τη μάχη με τον χρόνο: οι επενδύσεις που είχαν κολλήσει τα προηγούμενα χρόνια και δεν έλεγαν να ξεμπλοκάρουν έγιναν η βασική του αρμοδιότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε τη νέα του υπουργική θητεία με συνεχή ραντεβού για το Ελληνικό. Εμβληματικό έργο που κατάφερε να «ξεπαγώσει».

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι οι επενδυτές, που τα είχαν δει όλα στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση απόγνωσης μετά τις εκλογές – σημάδι ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν να γίνει. Και πίσω από ό,τι γίνεται, είναι ο Γεωργιάδης, που συνεχίζει με την υπερκινητικότητα που τον χαρακτηρίζει, προκειμένου να θέσει σε κίνηση τη μηχανή της ανάπτυξης. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται καθημερινά και οι πολυεπίπεδες επαφές του με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η πληθωρικότητα της παρουσίας του, ο πλουραλιστικός του λόγος και η απήχηση που έχει σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Διότι, αν μη τι άλλο, τα λεγόμενά του πάντα είναι σε θέση να ταράζουν τα νερά. Είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα