ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διευθύνων Σύμβουλος MIG

Ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να εξυγιάνει τον όμιλο της MIG, ο οποίος «κουβαλούσε» ως προίκα πολλά προβλήματα. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και με την ελληνική οικονομία να «βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα», ο Θανάσης Παπανικολάου κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις, μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά τον χειμαζόμενο όμιλο.

Επιστρατεύοντας την πλούσια εμπειρία και τις σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, ο απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής «συμμάζεψε» τα ταλαιπωρημένα οικονομικά του άλλοτε πανίσχυρου ομίλου, αντιμετώπισε το «βουνό χρέους» που υπερέβαινε το 1,6 δισ. ευρώ, έδωσε νέα αναπτυξιακή προοπτική στις θυγατρικές και προχώρησε σε ιδιαίτερα προσοδοφόρα deals, με αξιόλογους επενδυτές.

Η πώληση του ομίλου «Υγεία» και εν συνεχεία της Vivartia στο CVC Capital έχουν καταγραφεί ως οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες της τελευταίας δεκαετίας στην ελληνική αγορά. Εξίσου επιτυχημένες θεωρούνται και η μεταβίβαση της SingularLogic, στο κοινοπρακτικό σχήμα των Space Hellas και Epsilon Net, αλλά και η πώληση του Hilton Cyprus στην Εθνική Πανγαία.

Αναμφίβολα, η συμφωνία εκχώρησης της Vivartia ήταν μια από τις μεγαλύτερες στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, αφού, με όρους αποτίμησης, το big deal κινήθηκε στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 175 εκατ. ευρώ αφορούσαν το τίμημα για τις μετοχές και τα υπόλοιπα της δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας που πουλήθηκε στο CVC Capital. Με συνέπεια να δρομολογούνται νέα δεδομένα στη βιομηχανία τροφίμων.

Παρ’ ότι η MIG διαπραγματευόταν υπό πίεση, ο έμπειρος μάνατζερ, με πολύχρονη θητεία στο λιανεμπόριο και ειδικότερα στην εστίαση, πιστώνεται ότι μπόρεσε να προσελκύσει επενδυτές υψηλού προφίλ και εγνωσμένου κύρους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Αλλά και να συμβιβάσει τις επιδιώξεις των πιστωτριών τραπεζών που ήθελαν να διασφαλίσουν τα κεφάλαια που δάνεισαν. Πράγμα όχι αυτονόητο.

Βέβαια, ο ίδιος γνώριζε από «πρώτο χέρι» τις δυνατότητες και την αξία των περιουσιακών στοιχείων που διέθετε η MIG στο χαρτοφυλάκιό της. Είχε διατελέσει για χρόνια επικεφαλής του ομίλου Vivartia, στην επιχειρηματική «βεντάλια» της οποίας υπάρχουν κορυφαία brands όπως η ΔΕΛΤΑ, ο Μπάρμπα Στάθης και τα Goody’s – Everest.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα