Leaders

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Υπουργός Οικονομικών

Πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου λεγόταν ευρέως πως όποιο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, επαγγελλόταν την άρση του ακατάσχετου στους λογαριασμούς και την εφαρμογή των 120 δόσεων στην εφορία, θα κέρδιζε τις εκλογές. Το πρώτο μέτρο που εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ήταν ακριβώς αυτό: Η εφαρμογή ενός μέτρου που θα ξεμπλόκαρε το σύστημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών προσώπων, το οποίο έφτασε να αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ.

Περισσότεροι από 600.000 δικαιούχοι μπήκαν στις 120 δόσεις, απομακρύνοντας ταυτόχρονα το «μακρύ χέρι» της ΑΑΔΕ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πολύ σύντομα, δε, έρχεται η επόμενη ρύθμιση στην εφορία, γνωστή και ως πάγια. Που από τις 12 δόσεις, ανεβαίνει στις 24 και, υπό προϋποθέσεις, θα φτάνει στις 48.

Οι οφειλές των φορολογούμενων που σωρεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης μπαίνουν σε μία τάξη, σε μία σειρά. Με μίνιμουμ τα 30 ευρώ, ρυθμίζονται οφειλές από απλήρωτους φόρους, τέλη κυκλοφορίας, φόροι κληρονομιάς ή απλήρωτους ΕΝΦΙΑ, κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και ΚΤΕΟ, τα οποία οι φορολογούμενοι αδυνατούσαν να καταβάλουν στην ώρα τους.

Τα δώρα, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Ναι, ο Χρήστος Σταϊκούρας μπορεί να πει κανείς ότι είναι ο πρώτος υπουργός, από το 2007, που φροντίζει για το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη μείωση των φόρων στα νοικοκυριά, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και ξεκινάει τη συζήτηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τέσσερις μονάδες μέσα στην τρέχουσα τετραετία, μέτρα που αφήνουν 1,3 δισ. ευρώ αποτύπωμα, όπως έχουν υπολογιστεί, με στόχο να τα διαθέσουν οι επιχειρήσεις σε επενδύσεις και προσλήψεις.

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν βγει και τα βασικά συμπεράσματα από την επιδραστικότητα της πολιτικής του Χρήστου Σταϊκούρα στην ελληνική κοινωνία. «Με σταματούν στους δρόμους της Λαμίας μαγαζάτορες και μου λένε ότι με τα λεφτά που εξοικονομήσαμε από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μπορούμε να πληρώσουμε την πρώτη δόση των 120 δόσεων», είχε πει στο mononews.gr.

Αν δεν είναι αυτό επιδραστικότητα, τότε τι είναι;

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα