Leaders

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Επιχειρηματίας

Επώνυμο βαρύ σαν ιστορία έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πρωτότοκος γιος του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που είναι ο «πατριάρχης» της πολύφερνης επιχειρηματικής οικογένειας, με το ισχυρό εκτόπισμα, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων. Σαν έτοιμος από καιρό, ο ιστορικός ηγέτης του πετρελαϊκού ομίλου της Motor Oil έχει φροντίσει να δώσει τη σκυτάλη της διαδοχής στον 57χρονο σήμερα γιο του, που κατέχει θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου στην εισηγμένη των 2,3 δισ. ευρώ, σε χρηματιστηριακή αξία.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι εκείνος που έχει αναλάβει να οδηγήσει τον όμιλο στη «νέα εποχή», έχοντας πάντα πλάι του τον πατέρα του. Η γνώμη του οποίου εξακολουθεί να παραμένει βαρύνουσα.

Μέσα στο 2019, ο όμιλος της Motor Oil επιτάχυνε τις κινήσεις του, επιζητώντας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το επιχειρηματικό αποτύπωμά του στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΙBG), τη μετονομασία της σε Optima Bank και τον μετασχηματισμό της σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα, σηματοδοτείται η επιστροφή του ομίλου Βαρδινογιάννη στον τομέα των τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα όμως, ολοκληρώθηκε και η πλήρης εξαγορά της τηλεόρασης του «Alpha», από το βασικό της μέτοχο, Δημήτρη Κοντομηνά, με συνέπεια ο όμιλος να αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια στο τηλεοπτικό τοπίο. Καθώς στο πλέγμα συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας είναι και το Star Channel.

Οι εν λόγω κινήσεις φέρουν τη «σφραγίδα» των πρωτοβουλιών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η αυξανόμενη επιδραστικότητα του οποίου καθίσταται αναμφίβολη.

Κινήσεις που, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν και συνέχεια. Στην περίπτωση της Optima Bank, αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης με νέα ονόματα, ενώ εξελίξεις δρομολογούνται και στη διαχείριση του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha». Από το αν δηλαδή θα παραμείνουν ή όχι στον «κεντρικό κορμό» της Motor Oil τα δύο νέα «ασημικά».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι εκείνος που κάνει τις κρίσιμες επαφές σε επιχειρηματικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Πέραν τούτων έχει αρμονικές σχέσεις με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του και καλό δίαυλο επικοινωνίας με τα, περισσότερα από 20 τον αριθμό, πρώτα ξαδέλφια του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα