Leaders

ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επιχειρηματίας

Αυτόνομη και διακριτή επιχειρηματική δραστηριότητα έχει η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού και «πρώτη κυρία» της χώρας.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, άλλωστε, προέρχεται από μια οικογένεια με δική της, μακριά ιστορία και ειδική βαρύτητα: ο Πολωνός παππούς Γκραμπόφσκι ήταν φαρμακοβιομήχανος στην Βαρσοβία, ενώ αργότερα ο πατέρας της δραστηριοποιήθηκε και στο Λονδίνο όπου, μεταξύ άλλων, λειτούργησε και η γκαλερί Γκραμπόφσκι. Στο νεανικό σπίτι της στην Αθήνα διέθετε, μάλιστα, πολύτιμες αντίκες, που πάντα θύμιζαν αυτόν τον «πολιτισμό» της ιδιαίτερης οικογένειάς της.

Μετά το Χάρβαρντ, διένυσε μία αξιοσημείωτη καριέρα στον ανδροκρατούμενο στίβο των χρηματοοικονομικών μέσω της Deutsche Bank. Όλοι θυμούνται πόσο συζητιόταν τότε το κοφτερό της μυαλό και οι επιτυχίες στη σταδιοδρομία της. Με την οποία και ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός κύκλος στην επαγγελματική της πορεία.

Σήμερα πλέον, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα τριών παιδιών επιχειρεί ένα ακόμα άνοιγμα με επιχειρηματικούς άξονες τη γυναίκα και τη μόδα. Ιδρύοντας τη Zeus+Dione, από κοινού με τη Δήμητρα Κολοτούρα, επέδειξε και πάλι απόλυτο επαγγελματισμό και ευστροφία στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του επιχειρείν. Αλλά και χαλκέντερη αντοχή κατά τη διάρκεια της κρίσης, αποκρούοντας παράλληλα και στοχευμένες επιθέσεις εναντίον της.

Η Zeus+Dione το 2019 ρίζωσε στην καρδιά της Αθήνας, με το πρώτο της φυσικό κατάστημα (ύστερα από τη λειτουργία τόσων χρόνων μόνο ως e- shop), διεισδύοντας έτσι ακόμη πιο βαθιά στις καρδιές των πιο κομψών Αθηναίων, οι οποίες και την προτιμούν για την εύκολη πολυτέλεια που προσφέρει. Μια πολυτέλεια που είναι, όπως και η Μαρέβα, αρχοντικά χαλαρή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα