• Κοινωνία

    Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 9 νεκροί, 35 αγνοούμενοι-Κάηκαν 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις

    • NewsRoom


    Σε τουλάχιστον 9 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Τρεις πυροσβέστες έχουν επίσης τραυματιστεί από την πυρκαγιά «Camp Fire», όπως βαπτίστηκε από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αγνοούνται 35 άτομα.

    Περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145 χλμ βόρεια του Σακραμέντο, δήλωσαν αργά χθες αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε συνέντευξη Τύπου.

    Tα πρώτα πέντε θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα χθες στα αυτοκίνητά τους. Τις τελευταίες ώρες, οι Αρχές βρήκαν άλλες 4 σορούς στην ίδια περιοχή, επίσης απανθρακωμένες από τις φλόγες που εξακολουθούν να μαίνονται.

    Πάνω από 100.000 κάτοικοι της πολιτείας έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, από την πόλη Καλαμπάσας στα δυτικά μέχρι την ακτή του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλοί celebrities του Χόλιγουντ.

    Μεταξύ των διασήμων κατοίκων της περιοχής είναι και το ζεύγος Κιμ Καρντάσιαν-Κάνιε Γουεστ, στους οποίους δόθηκε επίσης εντολή να αφήσουν τη έπαυλή του.

    Με ανάρτησή της στο Instagram, η Κιμ Καρντάσιαν ζήτησε από τους φαν της να προσευχηθούν για την πόλη Καλαμπάσας, ενώ και ο ράπερ σύζυγός της έσπευσε να καθησυχάσει μέσω Twitter τον κόσμο, λέγοντάς τους ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι καλά και ασφαλή από τις φλόγες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 5 νεκροί απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-σοκ από την σφαγή στην Καλιφόρνια: Η στιγμή που ο μακελάρης σκορπά το θάνατο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Νεκρός ο 27χρονος ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός-Θύμα του μακελειού στην Καλιφόρνια



    ΣΧΟΛΙΑ