• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πειθαρχική ποινή παύσης 6 μηνών στον δικηγόρο Π. Μαντούβαλο


    Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων οριστικοποίησε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο.

    Η πειθαρχική αυτή ποινή επιβλήθηκε, καθώς ο κ. Μαντούβαλος, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας, έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας την δικηγορική του ιδιότητα για ιδιοτελείς σκοπούς κατά το χειρισμό υπόθεσης, όταν τον Σεπτέμβριο του 2010, o κ. Μαντούβαλος ζήτησε αμοιβή 60.000 ευρώ από πελάτισσά του διαβεβαιώνοντάς τη ότι μπορεί να εξασφαλίσει θετική εξέλιξη στην υπόθεσή της.

    Ο κ. Μαντούβαλος φέρεται μάλιστα να την πίεζε τηλεφωνικά να του καταβάλει το ποσό, υποστηρίζοντας ότι έχει συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του. Τελικά, η πελάτισσα του έδωσε το ποσό των 55.000 ευρώ, αλλά δύο χρόνια μετά για την υπόθεση δεν είχε γίνει καμία δικαστική ενέργεια. Το 2013 η πελάτισσα ζήτησε την επιστροφή του ποσού και τελικώς τον κατήγγειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

    Τότε ο δικηγόρος επέστρεψε 32.000 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα δήλωσε αδυναμία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την Τετάρτη η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της ΕΕΤ: Έκθεση ιστορικών ενθυμημάτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόλος: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα άδεια στον Κουφοντίνα



    ΣΧΟΛΙΑ