• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Γιώργος Τσαλίκης για τον 11χρονο Αντρέα: «Το σπίτι τους είναι ακόμα άθικτο»

    • NewsRoom


    Ανάμεσα στις δεκάδες τραγωδίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες που αποτυπώνουν καθημερινά την φρίκη από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η τραγική περίπτωση της 14χρονης Εβίτας και του αδερφού της, του 11χρονου Αντρέα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι.

    Η Εβίτα έχασε τη ζωή της όταν το φόρεμα της άραξε φωτιά και, στην προσπάθειά της να σωθεί, πήδηξε από το γκρεμό στη θάλασσα και σκοτώθηκε ακαριαία. Λίγο αργότερα, βρέθηκαν νεκροί ο αδερφός της, Αντρέας, και ο πατέρας των παιδιών.

    Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης αποκάλυψε μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τη σχέση της οικογένειάς του με τον μικρό Αντρέα και την θλίψη του για τον άδικο χαμό του παιδιού.

    Ο Γιώργος Τσαλίκης αναφέρει:

    «Αυτό το γλυκό παιδάκι ήταν ο Αντρεας …
    11 χρονων 
    Βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του , ενώ η τραγική μητέρα είχε πριν βρει την κορούλα της , την αδερφη του Αντρέα 13 χρονων νεκρή (η οποια καιγόταν και πήδηξε στα βράχια από ύψος 10 μέτρων) και έψαχνε απεγνωσμένα από εχθές τον μικρούλη και τον άντρα της …
    Ο Αντρεας ήταν κολλητός του γιου των κουμπάρων μας κι έτσι μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογένεια , για τη δραματική αναζήτηση , για την ελπίδα που κάηκε κι αυτή όταν η τραγική μάνα αντίκρυσε όλο της τον κόσμο άψυχο μπροστά στα μάτια της …
    Τραγική ειρωνία … το σπιτι τους στο Μάτι από το οποίο έντρομοι έφυγαν για να σωθούν , είναι άθικτο …
    Αν μενανε μέσα στο σπιτι , θα γλιτώνανε ..
    Κάτι που με βαση τη λογική δεν έστεκε … Πόσες τέτοιες ιστορίες για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο σκληρά και άδικα θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες , τις επόμενες μέρες …;
    Η σκέψη μου είναι συνεχως σε αυτή τη μάνα και μου στοιχειώνει το μυαλό σήμερα το βράδυ …
    Δε χωράει το μυαλό μου την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η δυστυχη γυναίκα … Και πόσοι άλλοι σήμερα υποφέρουν και θα υποφέρουν ..
    Κάνω προσευχή για τις ψυχούλες των παιδιών και όλων όσων έφυγαν ..
    Για αυτούς που έμειναν πίσω να θρηνούν …
    Προσπαθώ να καταλάβω ..
    Γιατί ;
    Μιλάω με τον εαυτό μου να βρω μια απάντηση που θα δώσει μια ηρεμία μέσα μου …
    Δε βρίσκω .. Όλοι παιδιά θα ξεχαστούμε σε λίγο καιρό έτσι είναι η ζωη και η καθημερινότητα δυστυχώς … Κάποιοι όμως θα μείνουν με ανείπωτο πόνο στη ψυχή τους και στη ζωη τους …
    Για πάντα … Γιατί ;;».

    Αυτό το γλυκό παιδάκι ήταν ο Αντρεας … 11 χρονων Βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του , ενώ η τραγική μητέρα είχε πριν βρει την κορούλα της , την αδερφη του Αντρέα 13 χρονων νεκρή (η οποια καιγόταν και πήδηξε στα βράχια από ύψος 10 μέτρων) και έψαχνε απεγνωσμένα από εχθές τον μικρούλη και τον άντρα της … Ο Αντρεας ήταν κολλητός του γιου των κουμπάρων μας κι έτσι μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογένεια , για τη δραματική αναζήτηση , για την ελπίδα που κάηκε κι αυτή όταν η τραγική μάνα αντίκρυσε όλο της τον κόσμο άψυχο μπροστά στα μάτια της … Τραγική ειρωνία … το σπιτι τους στο Μάτι από το οποίο έντρομοι έφυγαν για να σωθούν , είναι άθικτο … Αν μενανε μέσα στο σπιτι , θα γλιτώνανε .. Κάτι που με βαση τη λογική δεν έστεκε … Πόσες τέτοιες ιστορίες για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο σκληρά και άδικα θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες , τις επόμενες μέρες …; Η σκέψη μου είναι συνεχως σε αυτή τη μάνα και μου στοιχειώνει το μυαλό σήμερα το βράδυ … Δε χωράει το μυαλό μου την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η δυστυχη γυναίκα … Και πόσοι άλλοι σήμερα υποφέρουν και θα υποφέρουν .. Κάνω προσευχή για τις ψυχούλες των παιδιών και όλων όσων έφυγαν .. Για αυτούς που έμειναν πίσω να θρηνούν … Προσπαθώ να καταλάβω .. Γιατί ; Μιλάω με τον εαυτό μου να βρω μια απάντηση που θα δώσει μια ηρεμία μέσα μου … Δε βρίσκω .. Όλοι παιδιά θα ξεχαστούμε σε λίγο καιρό έτσι είναι η ζωη και η καθημερινότητα δυστυχώς … Κάποιοι όμως θα μείνουν με ανείπωτο πόνο στη ψυχή τους και στη ζωη τους … Για πάντα … Γιατί ;; ?

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsalikis (@tsalikisgiorgos) στις

    Θλίψη στο Αρσκάκειο

    Τα δύο αδέρφια φοιτούσαν στο Αρσάκειο σχολείο, ο πρόεδρος του οποίου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη και το θρήνο της σχολής για τα δύο αστέρια της.

    Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει

    Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία!

    Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε  αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

    Πιο τραγική φιγούρα, όμως,  η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα  τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!  

    Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές, Διοίκηση) θρηνεί  τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών  μας  που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος.

    Αδυνατώ να συλλάβω την τραγωδία αυτή!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάθηκαν για πάντα: Η Εβίτα 14 ετών, ο μικρός Ανδρέας μόλις 11 ετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικιαστική μαρτυρία: 13χρονο κορίτσι καιγόταν και πήδηξε από γκρεμό στη θάλασσα – Σκοτώθηκε ακαριαία (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντοκουμέντα μιας ανείπωτης τραγωδίας – «Ακούσαμε την κραυγή του παιδιού που καιγόταν»



    ΣΧΟΛΙΑ