• Πολιτική

    Τι (δεν) είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

    • NewsRoom


    Χωρίς ουσιαστική απάντηση άφησε ο πρωθυπουργός το ζήτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ, προαναγγέλλοντας ωστόσο τη στάση που θα επιχειρήσει να κρατήσει η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση γύρω από το θέμα που έχει προγραμματιστεί στις 21 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

    Ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να τοποθετηθεί ούτε για τις κατηγορίες του κ. Κιτσάκου, ότι οι κινήσεις του, για τις οποίες ελέγχεται ποινικά από τη Δικαιοσύνη, ήταν γνωστές και είχαν την έγκριση επτά υπουργών της κυβέρνησης, ούτε και για τις νέες αποκαλύψεις για την εμπλοκή στην υπόθεση του στενό συνεργάτη του ίδιου αλλά και του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη. Μάλιστα θέλησε να στρέψει το επίκεντρο της συζήτησης από την προσπάθεια συμψηφισμού του χρέους της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη με την ανταλλαγή δεσμευμένων ακινήτων (υπό την καθοδήγηση, όπως καταγγέλλει ο κ. Κιτσάκος, υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ), στο ίδιο το χρέος, κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ, επειδή επί των δικών της ημερών δημιουργήθηκαν οι οφειλές της ELFE.

    «Δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση όπου εκεί που μας χρωστάγατε, ζητάτε και το βόδι. Τα χρέη δημιουργήθηκαν επί δικών σας κυβερνήσεων. Ο Κιτσάκος ελέγχεται. Τα χρέη ήταν 90 εκατ. ευρώ όταν αναλάβαμε και πήγαν στα 110 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση όπως και στου Μαρινόπουλου εμείς λειτουργήσαμε με ένα γνώμονα: τις θέσεις εργασίας. Να σωθεί η επιχείρηση και όχι ο επιχειρηματίας που τότε μας εκβίαζε. Εγώ ήμουν αυτός που συνάντησε τους εργαζόμενους και επαναπροσλήφθηκαν στις δουλειές τους γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο σε λειτουργία. Θα διαψευστείτε», ανέφερε απλά ο κ. Τσίπρας.

    Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα, κατά τη δευτερολογία του.

    «Σας είδα ανήσυχο για τα ζητήματα της σκανδαλολογίας αν και αφιέρωσα 3 προτάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αναγκαστήκατε σήμερα σε τόσο έντονη κατάσταση φόρτισης να απολογηθείτε σε κάτι που δεν ανέφερα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

    «Μιας και το αναφέρατε σας κάνω ερώτηση: ασκήθηκε δίωξη κατά του Κιτσάκου που ήταν στέλεχός σας; Αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρίας επί ημερών σας; Ισχύει ή όχι ότι ο Κιτσάκος κατήγγειλε 7 υπουργούς σας ότι του έλεγαν ας τα χρέη και εμείς σε καλύπτουμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τις κατηγορίες Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων



    ΣΧΟΛΙΑ