• Πολιτική

    Σπυράκη: Στόχος της ΝΔ ένα πρόγραμμα μταρρυθμίσεων που θα προκαλέσει αναπτυξιακό σοκ

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Στόχος της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσθέτει πως σε δεύτερο χρόνο και αφού ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, «θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

    Η κα Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία τονίζοντας πως η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το Γ´ Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

    Αναφερόμενη στο Σκοπιανό η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς, όπως λέει, οι γείτονες πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κουβέλης: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτών δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τις τουρκικές Αρχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκουρλέτης: Υπάρχει περιθώριο να μην εφαρμοστούν ψηφισμένα μέτρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφυγε απο τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου



    ΣΧΟΛΙΑ