• Πολιτική

    Κόντρα ΝΔ-Μαξίμου για το Σκοπιανό: «Ο Τσίπρας προφανώς θεωρεί νίκη ένα όνομα όπως το Μακεδονία του Ίλιντεν»

    Οι κ. κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή


    Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και τις Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το Σκοπιανό και την ονομασία της γειτονικής χώρας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αποτελεί «μεγάλη νίκη» να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη «Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος, καθώς όπως υποστήριξε, εδώ και 70 χρόνια «λέγονται Μακεδονία»!

    Απαντώντας στον πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας, που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο».

    Η ανακοίνωση της ΝΔ έφερε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο μέσω κύκλων θέλησε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μόνο στο κομμάτι της οικονομίας.

    «Μία και μόνο φράση που είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη, είναι αρκετή ως απάντηση στην ανερμάτιστη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που για άλλη μία φορά αμφισβητεί την καθαρή έξοδο: “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”», ήταν το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων.



    ΣΧΟΛΙΑ