• Πολιτική

    Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών

    • NewsRoom
    βουλη

    Ελληνική Βουλή


    Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στους δικαιούχους ειδικών μισθολογίων. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ θετικά ψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, και Ποτάμι. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κλείνοντας την συνεδρίαση αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διεκδικήσεων των συνταξιούχων και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης να ασκήσει έφεση στις αποφάσεις των πρωτοδικείων που «άναψαν» πράσινο φως για την αναδρομική επιστροφή των περικοπών που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου.

    «Γιατί δεν δίνουμε τα αναδρομικά από τις αποφάσεις πρωτοδικείων; Είναι αίτημα όλων των πτερύγων να εναρμονιστούμε με τις αποφάσεις πρωτοδικείων που είναι κόντρα στην απόφαση ΣτΕ. Εμείς σεβόμαστε την απόφαση ΣτΕ» είπε ο κ. Πετρόπουλος για να προσθέσει «Όταν καταλήξουν τα δικαστήρια θα δούμε το δημοσιονομικό κόστος και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ σε Τσίπρα: Τεράστιο «θαύμα» να πάρεις μια οικονομία και να την χρεώσεις 100 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αλβανική αστυνομία προσήγαγε και ανακρίνει 4 σημαντικά μέλη της ελληνικής μειονότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη (pics) – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος



    ΣΧΟΛΙΑ