• Πολιτική

    Η Συρία προειδοποιεί: «Αν δεχτούμε επίθεση, θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

    • NewsRoom


    Η Συρία προειδοποίησε σήμερα, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, τις χώρες της Δύσης ότι «δεν θα έχει άλλη επιλογή» από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση.

    «Αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση» δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι.

    Οι δηλώσεις του αλ Τζααφάρι έρχονται στον απόηχο της σύγκλισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα Παρασκευή, 13 Απριλίου, για την φερόμενη επίθεση χημικών στη Συρία. Το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα τεταμένο,  με απειλές και προειδοποιήσεις μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας.

    «Κόντρα» Ρωσίας-Βρετανίας

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

    «Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα».

    Για «γελοίο» και «κατάφωρο ψέμα» κάνει λόγω το Λονδίνο, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Ρωσίας. Η εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Κάρεν Πιρς, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη πως «Είναι γελοίο. Είναι κατάφωρο ψέμα. Είναι το χειρότερο είδος ψευδών ειδήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα από τη ρωσική προπαγανδιστική μηχανή».

    ΗΠΑ: «Χημικά όπλα στη Συρία τουλάχιστον 50 φορές»

    Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ουάσινγκτον οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές κατά την τελευταία επταετία.

    «Ο πρόεδρός μας δεν έχει ακόμη λάβει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη (στρατιωτική) ενέργεια στη Συρία. Αλλά αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας αποφασίσουν να δράσουν στη Συρία, αυτό θα γίνει για την προάσπιση μιας αρχής στην οποία όλοι συμφωνούμε», είπε η Νίκι Χέιλι.

    «Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πληγούν αν επιτρέψουμε στον Άσαντ να καταστήσει κοινοτοπία τη χρήση χημικών όπλων», προειδοποίησε η Χέιλι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συρία: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «κίνδυνο ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Λαβρόφ: «Ρωσοφοβική χώρα σκηνοθέτησε τη χημική επίθεση στη Συρία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο Τραμπ για τη Συρία



    ΣΧΟΛΙΑ