• The Wiseman

    H ΕΝΙ o πρώτος ενδιαφερόμενος για τα ΕΛΠΕ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Ευκλείδης, οι αγορές και οι πελάτες

    To πιο ωραίο είναι να ακούς όχι κάποιον υπουργό Οικονομικών μιας οποιασδήποτε χώρας να μιλάει για τις αντιδράσεις των αγορών, αλλά το φερόμενο αριστερό υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να ασπάζεται τις κινήσεις τους. Ο υπουργός δήλωσε ότι “οι αγορές, σχεδόν προεξοφλούν την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα…”. Το σχεδόν, έσωσε τα προσχήματα, διότι ο Τσακαλώτος έμαθε κάποια πράγματα και πλέον η αχλάδα έχει πίσω την ουρά. “Τώρα υπάρχει ένας κλυδωνισμός στις αγορές, λόγω του εμπορικού πολέμου”, είπε, εξηγώντας εμμέσως αλλά σαφώς, το “σχεδον”.

    Πάντως, σε λίγο καιρό θα μιλάει σαν τραπεζίτης. Τα υπόλοιπα που είπε για το πελατειακό κράτος είναι για ιθαγενείς. Ξέρεις Ευκλείδη κάτι; Το νόμο για τον  on line τζόγο, γιατί ακόμα δεν τον έχεις αλλάξει; Ξέρει, ο συνάδελφος Σπίρτζης για την έδρα στην αλλοδαπή; Φυσικά όλοι ξέρετε και έχετε αθετήσει το λόγο σας. Οπότε Ευκλείδη όταν μιλάς για πελατειακό κράτος να κοιτάς τον καθρέπτη.

    Και από “ενάντια στο μνημόνιο” υπηρέτης του μνημονίου

    Kαι επειδή αναφερόμαστε στον υπουργό Οικονομικών, ο Ευκλείδης επέλεξε τον Αθανάσιο Δημάκη για γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καλύπτοντας τη θέση της Πέτης Πέρκας, η οποία αποχώρησε προκειμένου να πολιτευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Η Πέρκα είναι μηχανικός ενώ είχε προέλθει από το παλιό ΠΕΧΩΔΕ και ήταν προστατευόμενη του Σπίρτζη στο ΤΕΕ.

    Κάτι ήξερε από ακίνητα και δημόσια περιουσία. Ο Δημάκης ξέρει;

    Αν κάποιος κρίνει από τις σπουδές του και την επαγγελματική του εμπειρία όχι. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Τμήματος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΑΠΘ, με ειδικότητα Αγροτικής Οικονομίας ενώ επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με την Αγροτική Οικονομία.

    Το μυστικό του διορισμού είναι αλλού. 

    Ήταν υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο” του Αλέξη Μητρόπουλου και μετά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου.

    Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση διορίζει ακομμάτιστους γενικούς γραμματείς στα υπουργεία. 

    Eni και Μυτιληναίος κλείνουν μάτι στα ΕΛΠΕ 

    Η όρεξη κάποιων έχει ανοίξει για τα καλά για να γίνουν Λάτσηδες στη θέση του Λάτση. Αλλά για να γίνουν Λάτσηδες και να πάρουν το management των Ελληνικών Πετρελαίων θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν πολύ ακριβά την έξοδο Λάτση και του δημοσίου.

    Γιατί ο υπό παραίτηση Στεργιούλης ή για την ακρίβεια, ο μάγκας Στεργιούλης, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά, όσο δεν είχαν δει ποτέ τα ΕΛΠΕ.

    Τώρα η εταιρεία πωλείται με πολλά κέρδη, τα οποία βέβαια θα πέσουν εάν δεν συνεχίσει ο Στεργιούλης ή κάποιος που να του μοιάζει.

    Και πάμε στο δια ταύτα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ξένους, η μοναδική εταιρεία που έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον είναι η ΕΝΙ. Από τους εγχώριους; Ο Μυτιληναίος, που εσχάτως ανοίγει πολλά μέτωπα. 

    Ο ευτυχής Τσαμάζ 

    Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα ευτυχής.

    Όχι γιατί έπιασε το λόττο, αλλά γιατί βγήκε η απόφαση της ΕΕΤ για μια σειρά πακέτων που προσφέρθηκαν παλαιότερα στους καταναλωτές. Μπορεί να καθυστέρησε η απόφαση, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

    Άλλωστε στην ΕΕΤΤ δεν πληρώνονται για την ταχύτητά τους, αλλά με το μήνα.

    Σύμφωνα με την απόφαση η  συμπεριφορά του ΟΤΕ σε ότι αφορά τα υποβληθέντα προς έλεγχο οικονομικά προγράμματα, α) δεν αποτελεί πρακτική «ληστρικής τιμολόγησης», β) δεν αποτελεί πρακτική «συμπίεσης περιθωρίου» για τους εναλλακτικούς παρόχους και γι΄αυτό η ΕΕΤ εγκρίνει τα υποβληθέντα αιτήματα της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε. για την αύξηση της τιμής διάθεσης (μηνιαίου τέλους).

    Από τον συνήγορο του πολίτη στις ομαδικές απολύσεις 

    Ο οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα εργασίας, Χρήστος Α. Ιωάννου ορίστηκε ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ στο Τμήμα Ελέγχου Ομαδικών Απολύσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.).

    Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό συνάδει με προηγούμενες θέσεις του κ. Ιωάννου, ο οποίος πέρασε από τον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) και διετέλεσε βοηθός συνήγορος του πολίτη για θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Συνήγορος Υγείας. Ελπίζουμε ότι η θέση του στο συμβούλιο θα εξισσοροπεί τις αντίρροπες τάσεις. Ελπίζουμε.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ