• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Ακυρώνει αποστολή αξιωματούχων στις ΗΠΑ γιατί δεν άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα στείλει αντιπροσωπεία, όπως είχε προγραμματιστεί, στην Ουάσιγκτον καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να απέχουν και να μην ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα .

    Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του, τόνισε πως η αποτυχία της Ουάσιγκτον να ασκήσει βέτο στην πρόταση ήταν μια «σαφή υποχώρηση» από την προηγούμενη θέση της. Υποστήριξε επίσης πως η στάση αυτή θα βλάψει τις προσπάθειες του Ισραήλ να καταπολεμήσει τη  Χαμάς στη Γάζα, αλλά και τις προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από 130 ομήρων, που συνεχίζουν να κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση.

    «Υπό το πρίσμα της αλλαγής στην αμερικανική θέση, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφάσισε ότι η αντιπροσωπεία δεν θα φύγει», ανέφερε το γραφείο του.

    Η αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει μια προγραμματισμένη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.

    Διαβάστε επίσης

    Συμβούλιο Ασφαλείας: Ομόφωνο ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των ομήρων στη Γάζα

    Μακρόν σε Νετανιάχου: Έγκλημα πολέμου μια εξαναγκαστική μεταφορά πληθυσμού στη Γάζα

    Ισραήλ: Ο Νετανιάχου είπε στον Μπλίνκεν ότι το Ισραήλ θα στείλει στρατό στη Ράφα με ή χωρίς την αμερικανική στήριξη



    ΣΧΟΛΙΑ