• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Βίκυ Καγιά: Η «Kate Moss της Ελλάδας» έχει φέτος την καλύτερή της χρονιά

    • NewsRoom


    Είτε την συμπαθείς είτε όχι, η Βίκυ Καγιά είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στη βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα. Μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιάστρια, σχεδιάστρια και επιχειρηματίας, διανύει την καλύτερή της χρονιά με δύο δικές της εκπομπές, τη γέννηση του γιου της και την σχολή σχεδίου μόδας της να παραμένει η πιο γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

    Η μακρά της πορεία στο χώρο της μόδας ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν το 1994, σε ηλικία 16 ετών, έκανε την πρώτη της διαφήμιση ως μοντέλο, για γνωστή εταιρία σοκολάτας. Σε ηλικία 19 ετών, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το μόντελινγκ γι’ αυτό εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό, αφήνοντας την Ελλάδα και την οικογένεια της. Ξεκίνησε από δουλειές στο Παρίσι και συνέχισε στη Γερμανία, το Μιλάνο και το Λονδίνο, ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Από το 2005 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Έχει φωτογραφηθεί για τα εξώφυλλα πολλών περιοδικών, όπως τα ελληνικά Vogue, Elle, Maddame Figgaro, Esquire, Marie Claire, InStyle και το ιταλικό Cosmopolitan, ενώ έχει περπατήσει σε πλήθος από πασαρέλες σχεδιαστών όπως οι Jean-Paul Gaultie και Vasilis Zoulias μεταξύ άλλων.

    Το 2005, βραβεύτηκε ως Το καλύτερο μοντέλο της Χρονιάς.

    Παρουσίαση

    Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ήρθε το 2006, μέσα από την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής του show «So You Think You Can Dance» στο MEGA. Τη σεζόν 2008-2009 ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Είσαι μέσα;» στον ALPHA. Το 2009, ύστερα από την προσωρινή αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη, ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός καφές», χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησε να παρουσιάζει το ελληνικό «Next Top Model» επίσης στον ΑΝΤ1, το οποίο ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2011.

    Στις αρχές του 2016, παρουσίασε την εκπομπή «Flashback» στον ΑΝΤ1, η οποία είχε ως θέμα την αναδρομή στα γυρίσματα επιτυχημένων παλιών ελληνικών προγραμμάτων, μέσα από συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστών. Μετά το τέλος της, πήρε μεταγραφή για το STAR, όπου ξεκίνησε να παρουσιάζει το reality μόδας «Shopping Star», το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

    Το καλοκαίρι του 2018, έγινε γνωστή η επιστροφή του ελληνικού «Next Top Model» ύστερα από περίπου δέκα χρόνια. Το reality προβάλλεται από το STAR και η κριτική επιτροπή αποτελείται από την ίδια, τον Άγγελο Μπράτη, την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Σκουλό.

    Υποκριτική

    Το 1994, σε ηλικία 16 ετών, έπαιξε στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «Το Ωραιότερο Πλάσμα Του Κόσμου» του Λευτέρη Πανταζή, ενώ το 2005, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» και λίγο αργότερα, εμφανίστηκε και στο βίντεο-κλιπ του soundtrack με τίτλο «Πάνω Στη Τρέλα Μου».

    Από το 2007 μέχρι το 2009, έπαιξε στη θεατρική παράσταση «Δύο τρελοί, τρελοί παραγωγοί» με το ρόλο της Ούλα, ενώ εμφανίστηκε και στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «Δε Φαντάζεσαι» του Λούκα Γιώρκα (2009). Το 2011 έπαιξε στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά», ενώ έλαβε μέρος στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «Darlin».

    Το 2014, έκανε ένα πέρασμα ως “Βάσω” από τη σειρά «Μοντέρνα Οικογένεια» ενώ την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε και στην ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ «Annie» στο “Ελληνικός Κόσμος”.

    Σχέδιο Μόδας

    Το 2011 ίδρυσε την ιδιωτική σχολή σχεδίου μόδας “Fashion Workshop by Vicky Kaya”, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στην οποία η ίδια είναι διευθύντρια αλλά και καθηγήτρια.

    Η σχολή έχει ως αντικείμενα σπουδών το σχέδιο μόδας, το fashion image και το styling. Το πτυχίο των σπουδαστών είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και από το γαλλικό ιδιωτικό σχολείο μόδας “Mod’Art International”, με το οποίο συνεργάζεται η σχολή.

    Fashion Icon

    Οι εμφανίσεις της δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες, ενώ δεν είναι τυχαίο που θεωρείται fashion expert στις φετινές της εκπομπές. Η ίδια προτιμάει ρούχα σε αυστηρές γραμμές, ανδρόγυνα κοστούμια, κομψά σακάκια, σικ πουκάμισα και σέξι πέδιλα με κορδόνια ενώ αγαπάει τον οίκο Céline και το σχεδιαστή Christopher Kane.

    Οι κομψές και σικ εμφανίσεις της από την αρχή της καριέρας της έως σήμερα την καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons της χώρας μας.



    ΣΧΟΛΙΑ