• Portraits.gr

    Το ρολόι που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την Tudor


    Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την Tudor ως μία εταιρεία που κατασκευάζει κλασικά σπορ ρολόγια, όπως τα Black Bay και Heritage Chrono. Όμως η Tudor πάντα καταπιανόταν με μία ευρεία γκάμα ρολογιών και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, όπως μας υπενθυμίζει με το νέο Glamour Double Date, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ η εταιρεία, με παρόντα μάλιστα τον “πρεσβευτή” της μάρκας, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, David Beckham.

    Πρόκειται για ένα ρολόι που βασίζεται σε ένα οικείο πρότυπο, αλλά με έναν ολοκαίνουργιο μηχανισμό και με μία σειρά από αισθητικές παρεμβάσεις. Είναι σίγουρα πιο πολυτελές στην όψη από ένα συνηθισμένο Tudor, με την κάσα του, διαμέτρου 42 χιλιοστών, και τις ενδείξεις δευτερολέπτων και ημερομηνίας.

    Μάλιστα, η εταιρεία διαθέτει πολλές διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου. Μπορεί κανείς να επιλέξει ένα Glamour Double Date από ανοξείδωτο ατσάλι ή συνδυασμό ατσαλιού και χρυσού, με καντράν από οπαλίνη σε μαύρο, ασημί ή σαμπανιζέ (με ή χωρίς διαμαντάκια στις ενδείξεις ώρας) και δερμάτινο λουράκι ή μεταλλικό μπρασελέ. Συνολικά υπάρχουν 22 διαφορετικοί συνδυασμοί, εκ των οποίων ο πιο φθηνός, ατσάλινη κάσα με δερμάτινο λουράκι, κοστολογείται στα 3.200 δολάρια.

    Όποιον συνδυασμό κι αν επιλέξει κανείς, πάντως, παίρνει ένα ρολόι με καλίμπρα MT5641, με απόθεμα ενέργειας 70 ωρών και πιστοποιημένο χρονογράφο.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η κυκλοφορία αυτή έρχεται σε μία χρονιά κατά την οποία η Tudor γνώρισε τεράστια επιτυχία με δύο σπορ ρολόγια της, τα Black Bay GMT και Black Bay Fifty-Eight, για τα οποία ακόμα υπάρχουν λίστες αναμονής σε καταστήματα λόγω της μεγάλης ζήτησης. Όμως με το λανσάρισμα του Glamour Double Date, η Tudor κάνει μία δυνατή κίνηση στον τομέα των πιο πολυτελών στην όψη ρολογιών, προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα επιλογή στους πελάτες που θέλουν ένα λιγότερο σπορ ρολόι, και μάλιστα σε προσιτή τιμή, που πιθανόν να κάνει πολλούς να δουν με άλλο μάτι τα ρολόγια της Tudor που δεν κατατάσσονται στην κατηγορία των σπορ.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Tudor
    Μοντέλο: Glamour Double Date
    Αριθμός αναφοράς: 57100 (ατσάλι); 57103 (διχρωμία)
    Διάμετρος: 42 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι ή ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσός
    Χρώμα καντράνασημί, μαύρο ή σαμπανιζέ
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες
    Αντοχή στο νερό: 100 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΔερμάτινο λουρί ή μπρασελέ (από ανοξείδωτο ατσάλι ή ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό)

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: MT5641
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία
    Διάμετρος: 33,8 mm
    Πάχος: 7,41 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 70 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)
    Πιστοποιημένος χρονογράφος από την COSC

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωριμία με το Bulgari Octo Grande Sonnerie Perpetual Calendar

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωρίστε το θρυλικό Rolex Daytona: Μία ιστορία 55 χρόνων!

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η καινοτομία που φέρνει το Superocean Héritage II Chronograph 44 Outerknown της Breitling



    ΣΧΟΛΙΑ