• LIFE&STYLE

    Street style tips για να φορέσετε το κοστούμι

    • NewsRoom


    Σίγουρα όλες θα έχετε προσέξει τη φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει γύρω από το κοστούμι και πως, όλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να το υιοθετούν εκτός γραφείου. Στις εβδομάδες μόδας που πέρασαν, οι περισσότερες παρευρισκόμενες επέλεξαν το κουστούμι τουλάχιστον σε μία εμφάνισή τους κάνοντας σαφές το μήνυμα ότι αποτελεί το big thing της σεζόν. Πλέον, χάρη στις πιο χαλαρές γραμμές, τα φωτεινά χρώματα και τα ενδιαφέροντα μοτίβα και υφάσματα έχει αποτινάξει από πάνω του τον αυστηρά επαγγελματικό χαρακτήρα και έχει υιοθετήσει ένα ultra fashionable vibe.

    Φυσικά και ένα τόσο αυστηρό κομμάτι, που προέρχεται τόσο από το office wear όσο και από την αντρική γκαρνταρόμπα, δημιουργεί διάφορα στιλιστικά ερωτήματα, που αφορούν τους συνδυασμούς  όταν μια γυναίκα επιδιώκει να κυκλοφορήσει με ένα κουστούμι. Ευτυχώς, όμως τα διάσημα κορίτσια της μόδας έχουν αγκαλιάσει τόσο θερμά το suiting trend προσφέροντάς μας απλόχερα μυστικά και ιδέες για φρέσκους σύγχρονους συνδυασμούς.

    6 Styling Tricks

    1. Corduroy

    Πείτε ναι στο κοτλέ ύφασμα γνωστό και ως corduroy που έχει επιστρέψει δυναμικά από τα 70’ s. Αυτό το είδος βελούδου με ανάγλυφες ρίγες  πλέον δε ντύνει μόνο παντελόνια καμπάνα αλλά και ολόκληρα κοστούμια χαρίζοντάς τους μία retro και vintage αισθητική χωρίς να χάνουν όμως τη κομψότητά τους.

    suits-styling-12.jpg

    2. Shorten

    Μην έχετε συνδυασμένο στο μυαλό σας το κοστούμι μόνο με μακρύ παντελόνι πλέον ο κόσμος της μόδας λανσάρει και πιο κοντούς ποδόγυρους. Άλλωστε το λεγόμενο skirt suit δηλαδή το κοστούμι με φούστα ή ο συνδυασμός με σορτσάκι ή biker shorts έχει λατρευτεί από τα fashion girls που θέλουν να αναδεικνύουν τα πόδια τους.

    suits-styling-13.jpg

    3. Athleisure

    H street wear φιλοσοφία και η λατρεία του κόσμου της μόδας να ενώνει αθλητικά κομμάτια με πιο επίσημα δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα κοστούμια. Δοκιμάστε λοιπόν να σετάρετε τα tracksuits σας, δηλαδή τα παντελόνια σας που θυμίζουν φόρμα, τα οποία θα σταματάνε μέχρι τον αστράγαλο, μαζί με ένα αυστηρό σακάκι. Ολοκληρώστε με γόβες ή mules για μία ladylike νότα.

    suits-styling-10.jpg

    4. Prints

    Τα μοτίβα έχουν τη τιμητική τους τη φετινή σεζόν από καρό, animal μέχρι floral. Γιατί λοιπόν να μη δώσετε ένα trendy χαρακτήρα στο suiting style σας επιλέγοντας κοστούμια σε κάποιο από τα παραπάνω μοτίβα; Συνδυάστε τα με μονόχρωμα κομμάτια και αξεσουάρ ή αν σας αρέσει να ρισκάρετε και να τολμάτε συνδυάστε περισσότερα μοτίβα μαζί.

    suit-street-style-1.jpg

    5. Neon

    Οι πινελιές από έντονες fluo αποχρώσεις είναι ένας από τους πιο εύκολους και στιλάτους τρόπους για να αποτινάξετε το σοβαρό και επαγγελματικό χαρακτήρα πάνω από το σκούρο κουστούμι. Συνδυάστε το αγαπημένο σας μαύρο, μπλε ή γκρί κοστούμι με ένα μπλουζάκι σε φωσφοριζέ  χρώμα, όπως φούξια ή κίτρινο, που είναι και τεράστια τάση της σεζόν.

    suit-street-style-2.jpg

    6. Size Up

    Για πιο bold looks μπορείτε να κινηθείτε σε μεγαλύτερα νούμερα, oversized γραμμές και -γιατί όχι;- σε κομμάτια από τα ανδρικά τμήματα μόδας. Ένα στιλ που μπορεί να ακούγεται πολύ αυστηρό και androgynous, αλλά με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορεί να γίνει απολαυστικά lady-like, όπως εάν το φορέσετε χωρίς μπλούζα από μέσα και μ’ ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

    suits-styling-15.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ