• LIFE&STYLE

    Πώς να εφαρμόσετε το eyeliner ανάλογα με το σχήμα του ματιού σας


    Το eyeliner μπορεί φαινομενικά να φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά πιστέψτε μας δεν είναι. Ή καλύτερα χρειάζονται μερικά βασικά κόλπα για να γίνει, με πρώτο και καλύτερο την σωστή γραμμή. Προτού λοιπόν προσπαθήσετε να πετύχετε την τέλεια συμμετρία, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ποιο στιλ eyeliner ταιριάζει στο σχήμα του ματιού σας. Σχεδιάζοντας το ιδανικό wing, όχι μόνο θα αναδείξετε το βλέμμα σας, αλλά και θα διώξετε χρόνια από πάνω σας, καθώς το λάθος eyeliner κάνει το μάτι να φαίνεται πιο κουρασμένο ενώ μπορεί να καταστρέψει εντελώς το makeup look σας. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και για να σας βοηθήσουμε να γίνετε experts, συγκεντρώσαμε τα 5 πιο συνηθισμένα σχήματα ματιών και βήμα-βήμα τις οδηγίες για να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner, ανάλογα με την περίπτωση.

    Αμυγδαλωτά μάτια

    almond-eyes.png

    Celebrities: Hailey Baldwin, Angelina Jolie, Kerry Washington, Kendall Jenner, Nicki Minaj

    Info: Αυτό το σχήμα ματιού μοιάζει με ένα αμύγδαλο, δηλαδή είναι συμμετρικό αλλά έχει μία ελαφρώς ανυψωμένη εξωτερική γωνία στο κάτω βλέφαρο.

    Αν έχετε αμυγδαλωτά μάτια, θεωρείστε τον εαυτό σας πολύ τυχερό αφού σας ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στιλ eyeliner και κυρίως το κλασικό cat eye. Για να το πετύχετε, ξεκινήστε σχεδιάζοντας μία λεπτή γραμμή στην εσωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου και προσαρμόστε το πάχος της όσο προχωράτε προς την εξωτερική. Στο τέλος, δημιουργήστε ένα wing ελαφρώς προς τα πάνω, ώστε να κάνετε ένα mini lifting στο μάτι σας.

    Στρογγυλά μάτια

    round-eyes.png

    Celebrities: Lily Collins, Lana Del Rey, Katy Perry, Nicole Richie

    Info: Τα στρογγυλά μάτια φαίνονται συνήθως πιο μεγάλα, επειδή έχουν τις ίδιες διαστάσεις σε μήκος και πλάτος με αποτέλεσμα το λευκό της κόρης να γίνεται πιο εμφανές.

    Για να επιμηκύνετε τα στρογγυλά μάτια σας, δημιουργήστε την αίσθηση περισσότερου πλάτους εστιάζοντας περισσότερο στην εξωτερική γωνία. Ξεκινήστε λοιπόν τη γραμμή eyeliner 1/3 πιο μέσα στο πάνω βλέφαρό σας και καταλήξτε τη σε ένα μακρύ, οριζόντιο τελείωμα. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα σας, μπορείτε να τονίσετε και το κάτω βλέφαρό σας, πάλι από το 1/3 του ματιού και μέσα, αρκεί βέβαια να ενώσετε την επάνω με την κάτω γραμμή στο τέλος.

    Hooded eyes

    hooded-eyes.png

    Celebrities: Blake Lively, Emma Stone, Jennifer Lawrence, Claudia Schiffer, Jennifer Anniston

    Info: Η δίπλωση του βλεφάρου το καλύπτει, όταν κοιτάτε ευθεία.

    Αυτό το σχήμα ματιού είναι από τα πιο δύσκολα στο eyeliner, γιατί το βλέφαρο που διπλώνει πάνω από το μάτι μπορεί να το “εξαφανίσει”. Γι’ αυτό στοχεύστε το eyeliner στην εξωτερική γωνία του ματιού, από το 1/3 του βλεφάρου και μετά και δημιουργήστε ένα χοντρό, επίμηκες, κατακόρυφο flick. Άλλο ένα trick που θα φωτίσει το βλέμμα σας είναι είναι να τονίσετε τις κάτω βλεφαρίδες σας με ένα λευκό μολύβι.

    Βαθουλωτά μάτια

    deep-set-eyes.png

    Celebrities: Jessica Alba, Zoë Kravitz, Lily Aldridge, Sandra Bullock, Nicole Kidman, Gigi Hadid

    Info: Τα βαθουλωτά μάτια έχουν σαν χαρακτηριστικό το έντονο κόκαλο φρυδιού που προεξέχει.

    Σε αυτό το σχήμα ματιού, το eyeliner εξαρτάται από το μέγεθος. Εάν για παράδειγμα έχετε μικρά και βαθουλωτά μάτια, προτιμήστε τις λεπτές γραμμές με οριζόντιο wing όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες σας γίνεται. Αν όμως έχετε πιο μεγάλα μάτια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο πλάτος στην εξωτερική γωνία με ένα πιο παχύ flick.

    Σχιστά μάτια

    monolid-eyes.png

    Celebrities: Lui Wen, Park Ji Hye, Sandra Oh, Lucy Liu

    Info: Το κινητό βλέφαρο καλύπτεται τελείως.

    Ένα πολύ δραματικό liner είναι ό,τι πρέπει για τα σχιστά μάτια. Οπότε πείτε ναι σε ένα μαλακό μολύβι, σχεδιάστε το περίγραμμα των επάνω βλεφαρίδων και μετά μουντζουρώστε το προς τα πάνω για ένα ελαφρώς smokey eye εφέ. Για ένα πιο κλασικό eye look, εφαρμόστε το eyeliner από την αρχή του ματιού και επιμηκύνετε το wing έξω και με ανοδική κλίση. Όσο για το πάχος της γραμμής, μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεσή σας.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να αλλάξετε το σχήμα των ματιών σας με το μακιγιάζ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κάνετε μόνες σας το φυσικό nude μακιγιαζ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H&M: 10+1 πανέμορφα ζευγάρια παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι!



    ΣΧΟΛΙΑ